Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van der Poel imponeert in Antwerpen, Van Aert bij comeback in het veld meteen tweede: “Het voelde als vanouds aan”

VeldrijdenHet zit wel oké met die knie van Mathieu van der Poel. De Nederlander pakte op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen een imponerende tweede veldritzege van het seizoen en dat daags na een stevige valpartij op zijn knie. De wederoptredende Wout van Aert presteerde ook sterk en werd meteen tweede.

54 reacties

 • Marika Peeters

  3 maanden geleden
  Wout was het aan zijn stand verplicht om in Dublin, zijn 2de cross zijnde, met overmacht te kunnen winnen. Nu, na zijn geklungel bij oa de balken, waarbij hij duidelijk zijn skill's hierin verloren heeft, en terug op moet bijscholen...zei een expert in een podcast, dat Wout het de eerste helft van de cross zeer moeilijk had, en moest aanklampen in het wiel. De aard van het parcours was tenslotte zijn redding, brede zware stroken waar je konopschuiven...en niet zijn suprematie over de hele cross.
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  beste allertijden? moeilijk generaties te vergelijken omdat het materieel ook evolueert. Misschien eens een cross organiseren met fietsen (en tubes) uit de tijd van Liboton?
 • Rafaël Pauwels

  4 maanden geleden
  Respect voor alle renners en voor elkaar zou mooi zijn.
 • Jan Timmermans

  4 maanden geleden
  Wout en Mathieu, sportmannen van uitzonderlijk niveau, hebben altijd respect voor elkaar en ieder ander zowel in als buiten de koers. Als hun supporters daar een voorbeeld aan nemen dan kunnen de insinuaties gewoon achterwege blijven.
 • Jonah Kemps

  4 maanden geleden
  Moeilijk om te zeggen dat iemand met grote voorsprong de beste is nu ze er nog in aan het komen zijn… Dat Mathieu de beste crosser (wellicht allertijden) is, dat is wel duidelijk, met zijn techniek en explosiviteit is hij onaantastbaar als hij op niveau is tenzij hij die voordelen niet kan uitspelen. Enkel in de ploetercrossjes waarin het zuiver baggeren is kan Wout hem kloppen als die op niveau is. Wout is duidelijk nog niet in vorm ik blijf hopen op wat meer spankracht over een paar weken.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Mathieu van der Poel zondag met Parijs-Roubaix in het achterhoofd: “De piek mag iets langer duren”
  5

  Mathieu van der Poel zondag met Pa­rijs-Rou­baix in het achter­hoofd: “De piek mag iets langer duren”

  Wie stopt een Nederlandse wervelwind? 2020: eerste. 2021: tweede. 2022: eerste. Mathieu van der Poel en de Ronde van Vlaanderen, dat klikt. Als het van hem afhangt, komt daar zondag een derde eindzege bij. Al koerst de klasbak dit jaar toch iets meer met Parijs-Roubaix in het achterhoofd. “Ik heb in het verleden al gemerkt dat ik daar meestal net iets minder was dan in de Ronde. Dat wilde ik dit jaar vermijden." De tegenstand is - nog maar eens - gewaarschuwd.
 3. “Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jumbo-Visma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei
  PREMIUM
  22

  “Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jum­bo-Vis­ma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei

  Omloop (Van Baarle), Kuurne (Benoot), Harelbeke (Van Aert), Wevelgem (Laporte). Nooit won één ploeg die vier kasseiklassiekers in hetzelfde seizoen. Jumbo-Visma deed het met vier verschillende renners. De slogan ‘Samen winnen' weerklonk nooit luider, zeker als de kopman een topkoers gunt aan een helper. Het is de overtreffende trap van ‘Vincere Insieme’ uit de tijd van Mapei. Waarom is dat zo? En wat heeft het nationaal rugbyteam van Nieuw-Zeeland daarmee te maken?