Van Aert was in Wevelgem de betere van Nizzolo en Trentin.
Volledig scherm
Van Aert was in Wevelgem de betere van Nizzolo en Trentin. © BELGA

Van Aert zet kabinetstukje neer in spektakelrijke Gent-Wevelgem en sprint na meer dan 180 km in het offensief sneller dan Nizzolo

WielrennenWout van Aert heeft een spektakelrijke Gent-Wevelgem gewonnen. Onze landgenoot was de snelste van een kopgroep die zich al na 70 kilometer wedstrijd in het waaiergeweld had gevormd. Nizzolo werd tweede op de Vanackerestraat, Trentin kwam als derde over de meet.

70 reacties

 • Rik Cappelle

  6 maanden geleden
  Oei Kestens de waarheid doet weer pijn ook al zeg ik dat het een mooie overwinning was maar ook niet meer dan dat. Als hij zondag de Ronde wint dan moogt ge spreken van een kabinetstuk want dat is een ander deelnemersveld en koers want is één van de vijf buiten categorie.
 • Kestens John

  6 maanden geleden
  Rik Capelle , in de Tirreno was heel de wereldtop wel aan de start en wie was daar de beste na Pogacar. Geen krakkemikkig kabinet daar.
 • Willy Scholaart

  6 maanden geleden
  Zo zie je maar als ge met een kopgroep rijd die er allemaal voor gaan, en iederéén zijn werk doet en de wedstrijd controleren ze niet meer ingehaald worden.
 • Jos Van De Plas

  6 maanden geleden
  Straffe klassieker gewonnen door een straffe winnaar, proficiat Wout en Nathan.
 • walter huybrechts

  6 maanden geleden
  Modelploegmaat Van Hooydonck een sterke Van Aert die openlijk zijn dankbaarheid toonde aan zijn ploegmaat.Mooi einde van mooie koers
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Cian Uijtdebroeks kan leven met resultaat: “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”
  Play
  WK Wielrennen

  Cian Uijtde­broeks kan leven met resultaat: “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”

  Elf dagen geleden veroverde Cian Uijtdebroeks nog zilver op het EK in Trento, maar op het WK wielrennen viel hij naast de medailles. “Ik ging tot op de limiet, maar het was niet genoeg”, vertelt hij voor de camera van VTM Nieuws. “Ik zit niet in de vorm van mijn leven, maar dramatisch was het nu ook weer niet. Met mijn gewicht had ik ook wat nadeel op het vlakke parcours. Maar uiteindelijk ben ik tevreden, want ik kon gewoon niet beter.”