Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Aert wil niet mee overstappen naar Roompot-Crelan: "Ze hebben té veel met mij geleurd. Het is genoeg geweest"

WielrennenVeranda's Willems-Crelan en Roompot-Nederlandse Loterij smelten op 1 januari samen tot Roompot-Crelan, een procontinentaal team met Wout van Aert voor één jaar als uithangbord. Tenminste, zo denkt teammanager Nick Nuyens. Maar dat is zonder de wereldkampioen veldrijden gerekend. "De maat is vol", klinkt het bij Van Aert. "Amper te geloven dat een werknemer in de 21ste eeuw zo gebruikt kan worden."

 1. Adrie van der Poel is totaal niet verrast: “Ik voorspelde één minuut voor Wout. Het werden er twee...”
  Play
  Veldrijden
  21

  Adrie van der Poel is totaal niet verrast: “Ik voorspelde één minuut voor Wout. Het werden er twee...”

  Adrie van der Poel, vader van Mathieu - die pas op 18 december zijn rentree maakt in het veld -, is helemaal niet verrast over de demonstratie van Wout van Aert in Boom. “Zoals ik voorspeld had”, vertelt hij bij VTM Nieuws. “Ik zei vorige week tegen de vader van Toon Aerts dat Wout met één minuut voorsprong zou winnen. Dáár zat ik er wel naast. Want het werden er twee... (Van Aert finishte met een voorsprong van 1'40", red.). We hebben Wout de voorbije weken kunnen volgen want hij zet al zijn gegevens op Strava. Hij deed best veel trainingsarbeid met veel crosstrainingen. We konden er de klok op gelijkzetten dat hij vandaag een topprestatie zou afleveren.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploegleiders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  5

  Christoph & Philip Roodhooft, na seizoen met 33 zeges, ritten in Giro, Tour en Vuelta én de gele trui straks ook ‘Ploeglei­ders van het Jaar’? “Wij zijn geen zootje ongeregeld”

  “Wat we doen, willen we nog beter doen”, zegt Philip Roodhooft (46). En het is al heel wat, wat Philip en zijn broer Christoph (47) in 2021 goed hebben gedaan. 33 overwinningen, de gele trui in de Tour, overwinningen in de Strade Bianche, de Giro en de Vuelta daar bovenop. Ruim tien jaar geleden bestierden de broers nog een bescheiden crossploegje. In 2023 willen ze de stap zetten naar de WorldTour. Pikken ze in tussentijd meteen ook de titel van ‘Ploegleiders van het Jaar’ op de Kristallen Fiets?
 3. Zo verwelkomen trouwe supporters van Wout van Aert de terugkeer van hun kampioen: “Ik heb ze gemist”
  Play
  Veldrijden

  Zo verwelko­men trouwe supporters van Wout van Aert de terugkeer van hun kampioen: “Ik heb ze gemist”

  Wout is back. En dat brengt wat teweeg in de crosswereld. VTM-journalist Stijn Vlaeminck kroop in Boom in het zog van de fans van Wout van Aert. Ze kregen waar ze van hadden gedroomd: Van Aert leverde een huzarenstukje af. De supporters schreven ook iets neer voor hun kampioen. “Ik was afgelopen week bang dat publiek terug verboden zou worden”, vertelde hij tijdens het lezen van de vele boodschappen van zijn fans. “Ik ben blij dat ik ze vandaag weer kon ontmoeten, wat eigen is aan het veldrijden. Dat hebben we vorig jaar gemist. Houden zo.”