Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Aert benadrukt dat hij niet aan eindwinst in Dauphiné denkt: “Die minuut raak ik zaterdag vanzelf wel kwijt”

WielrennenHij had er vijf kunnen winnen, twee vindt Wout van Aert ook goed. Ritzeges in etappe één en gisteren etappe vijf maken zijn Dauphiné al meer dan geslaagd. De eindzege? Daar zegt hij helemaal niet aan te denken.

13 reacties

 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Iedereen is geschikt voor t hooggebergte want zie de progressie van Mathieu eens, in 3 weken maak je progressie, in een week nauwelijks..en dat Indurain zijn conditie aan werken op t land te danken had net als Hinault maakten hen beiden tot goede klimmers met punch, alles draait om wattage. Als Wout serieus mee gaat doen en montagne in de tour 😐l hem alleen maar een soepeer
 • Freddy van Puymbrouck

  3 maanden geleden
  Ik vind het mooi deze zelfkennis van vAert die van absolute wereldklasse is maar in het hooggebergte te kort komt op de echte klimmers. Zij die schermen met renners als Indurain moeten beseffen dat het toen andere tijden waren, ik zie geen tijdritten van 60km meer komen. Het zijn meer specialisten nu die de grote rondes winnen, uitzonderingen als Pogacar zullen er altijd zijn maar ze zullen heel dun gezaaid zijn.
 • Urbain Schuermans

  4 maanden geleden
  in dienst van Roglic dus
 • Diego Pepre

  4 maanden geleden
  Indurain woog ook zoveel als Wout. In die tijd waren er wel nog tijdritten van 60km of meer maar ook in de bergen was hij zeer goed. Ik denk wel niet dat Wout in staat is om een grote ronde te winnen maar kleine rondes a la Dauphiné schrijf ik hem zeker niet af. Winst in Ventouxrit, 2de in zware Tirreno, de beste in laatste zware PN rit tonen aan dat hij in een kleine ronde zijn tijdverlies moet kunnen beperken tot zijn tijdswinst in de tijdrit. Maar ze zullen hun plan wellicht niet wijzigen.
 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  Wout is een steengoede renner maar weet dat hij in het hooggebergte tekort komt om een rittenwedstrijd te winnen. Dus diegenen die hier komen beweren dat Roglic de eindzege aan Wout moet bezorgen dwalen. Wout is fysiek niet gebouwd voor het hooggebergte evenals MVDP. Heb zelf al Alpe d'Huez, Croix de Fer, Ventoux,enz beklommen en weeg 78 kg. Als je dan die lichtgewichten lachend ziet wegrijden weet je het wel....