Mauri en Wim Vansevenant samen op het ouderlijke erf in Torhout.
Volledig scherm
Mauri en Wim Vansevenant samen op het ouderlijke erf in Torhout. © Florian Van Eenoo Photo News

Vader Wim Vansevenant over het visitekaartje van zoon Mauri in de Waalse Pijl: “Luik-Bastenaken-Luik moet hem in principe nog béter liggen”

WielrennenVrank en vrij reed Mauri Vansevenant gisteren in de Waalse Pijl. De 21-jarige neoprof kleurde in zijn eerste klassieker tot diep in de finale het wedstrijdverloop. Vader Wim Vansevenant keek en zag dat het goed was. “Kwiatkowski kwam in de koers aan Tim Declercq vragen waar die stagiair naartoe reed. Ik denk dat ze Mauri nu wel zullen kennen, zeker?”

  1. Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”
    Play
    Ronde van Vlaanderen

    Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”

    Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was zichtbaar geëmotioneerd na diens triomf in Vlaanderens Mooiste. “Dit is een droom, de kers op de taart voor al zijn harde werk. Dit is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij”, zei Roxanne, die de finale beleefde aan de zijde van Corinne Poulidor, mama van Mathieu en dochter van de vorig jaar overleden Raymond. “We hebben Mathieu op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Ik ben echt bijna doodgegaan, denk ik. Het was een heel mooi duel tussen Wout en Mathieu en de overwinning is absoluut verdiend. Dit had ik écht niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens”, aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. “Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten. Maar hopelijk gaan we dit eerst thuis vieren.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement