Vader Jo en zoon Brent Van Moer.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Jo en zoon Brent Van Moer. © Simon Mouton/Photo News

Vader Jo en zoon Brent Van Moer over koers, voetbal, privéjets en... camionrijden: “Als mijn vader één euro in de ploeg steekt, hang ik mijn fiets aan de haak”

WielrennenGeen koers die vader en zoon Van Moer beter verbindt dan de Scheldeprijs. In zijn outfit van Lotto-Soudal fietst Brent (24) dagelijks langs de Antwerpse haven, waar Jo (52) transport- en logistiek bedrijf Van Moer Logistics leidt. Een dubbelinterview over privéjets, vrachtwagenrijbewijzen en het voorzitterschap van Waasland-Beveren. “Brent wint rapper een klassieker dan dat wij naar eerste klasse promoveren.”

6 reacties

 • EDDY LEEMANS

  4 maanden geleden
  Veel respect voor beiden.
 • Jozef De munck

  4 maanden geleden
  Top kerels de van moerkes
 • Gert Smet

  4 maanden geleden
  Goeie coureur zit bij ploeg waar hij rustig kan rijpen.Succes Brent
 • Paul Van Hooland

  4 maanden geleden
  Respect voor Brent en vader .
 • Kris Hendrikx

  4 maanden geleden
  Leuk interview! Respect voor beide, het zijn allebei duidelijk harde werkers!
 1. Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”
  Wielrennen
  21

  Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddel­lij­ke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

  Tom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.
 2. KOERS KORT. Vandenabeele maakt in Vuelta groterondedebuut - Seizoen van vermoeide Asgreen zit erop
  Wielrennen

  KOERS KORT. Vandena­beele maakt in Vuelta groteronde­de­buut - Seizoen van vermoeide Asgreen zit erop

  Kasper Asgreen zal dit jaar niet meer in actie komen voor Quick.Step-Alpha Vinyl. De 27-jarige Deen is oververmoeid, waardoor het beter is hem nu een rustperiode te gunnen. “Nadat hij een druk eerste deel van het seizoen achter de rug had, waarin hij een vol klassiekerprogramma reed, was Kasper betrokken bij een akelige valpartij in de Ronde van Zwitserland”, luidt het in een officieel communiqué op de website van de ploeg. “De impact van de valpartij en de daaropvolgende pogingen om hem klaar te stomen voor de Tour de France hebben er helaas toe geleid dat Kasper een vermoeidheidssyndroom ontwikkeld heeft, wat betekent dat zijn lichaam zelfs niet meer herstelt van inspanningen op lage intensiteit. Daarom is besloten dat hij stopt met koersen voor de rest van dit seizoen en een herstelperiode in zal gaan, voordat hij zich focust op de voorbereidingen voor 2023.”