EPA
Volledig scherm
© EPA

UCI-voorzitter wil dat affaire-Froome voor Giro is uitgeklaard én wil Armstrong niet in Ronde

WielrennenDe salbutamolaffaire van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome moet voor de start van de Giro op 4 mei uitgeklaard zijn. Dat verklaarde de nieuwe UCI-voorzitter David Lappartient vandaag in de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung. De Brit, die in september positief testte in de Vuelta, moet zich verantwoorden voor UCI. Nadien kan de Internationale Wielerunie reageren met een eventuele schorsing.

19 reacties

 • roger jacobs

  4 jaar geleden
  Roger Jacobs, wielrennen geloofwaardig ,laat mij niet lachen,Froome moest al lang geschorst zijn gelijk alle andere dopingzondaren, maar ja de corrupte UCI doet of zijn neus bloed,en gaat verder ander sukkelaars die voor het minimum loon rijden te bestraften ,een schande. een vriend die astma heeft geraakt zonder puffen noch geen trap op, laat staan een ronde rijden
 • Bernd Vaes

  4 jaar geleden
  Vrooms affaire snel en correct afhandelen en Lance Armstrong ... laat die toch ver weg van elke wielerwedstrijd, welke ook.
 • Guy Bekaert

  4 jaar geleden
  Froome schorsen is de enige manier om het wielrennen nog een beetje geloofwaardig te laten zijn , er kan niet met twee maten en twee gewichten worden omgegaan alleen vanwege het geld .!!!
 • Phil Duncan

  4 jaar geleden
  Raar dat er zoveel topsporters uitzonderingen moeten aanvragen voor medicatie . Zo ziek en toch zo kunnen presteren ??? De mensen die ik ken met astma kunnen toch niet fietsen als Froome zelfs met offer . Hoeveel astma heeft Froome dan ???
 • Filip Desmedt

  4 jaar geleden
  Kom op zeg , die wetenschappers gaan nu iets uitdokteren wat eventueel zou gekund hebben , om twijfel te kunnen zaaien . Positief is positief , schorsen voor twee jaar , net als Contador !! Indien deze kerel niet geschorst wordt , dan mag je UCI opdoeken , dan is de geloofwaardigheid compleet weg !!
 1. Mauri Vansevenant ontkent vermeende ruzie met ploegmaat Evenepoel: “Er is helemaal níks gebeurd”
  Wielrennen
  10

  Mauri Vanseve­nant ontkent vermeende ruzie met ploegmaat Evenepoel: “Er is helemaal níks gebeurd”

  Quick.Step - Alpha Vinyl bereidt zich in het Spaanse Calpe voor op het komende wielerseizoen. Ook de programma’s van de renners werden bekendgemaakt, zo ook dat van Mauri Vansevenant (22). “Ik ga beter proberen doen dan vorig jaar, al gaat dat niet makkelijk zijn”, klonk het, waarna hij terugkwam op de vermeende ruzie die hij en Remco Evenepoel hadden op de Olympische Spelen in Tokio.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.