Dylan Groenewegen
Volledig scherm
Dylan Groenewegen © Photo News

UCI sleept Groenewegen voor disciplinaire commissie: “We vragen sancties in verhouding met ernst van de feiten”

WielrennenDe Internationale Wielerunie (UCI) wil Dylan Groenewegen (27) zwaar straffen. De Nederlandse sprinter veroorzaakte een zware val in de openingsrit van de Ronde van Polen, waarbij zijn landgenoot Fabio Jakobsen ernstig gewond raakte. “We eisen sancties die in verhouding zijn met de ernst van de feiten”, klinkt het. 

 1. “Kan niet stoppen met denken hoe koers zou verlopen zijn zonder val”: Alaphilippe komt terug op botsing en wil het in 2021 weer proberen
  Wielrennen

  “Kan niet stoppen met denken hoe koers zou verlopen zijn zonder val”: Alaphilip­pe komt terug op botsing en wil het in 2021 weer proberen

  Gisteren werd Julian Alaphilippe met succes geopereerd aan de rechterhand, vandaag komt de wereldkampioen terug op die zware val in de Ronde van Vlaanderen. “Ik heb geluk gehad, maar ik kan niet stoppen met denken aan hoe het zou geweest zijn zonder die val.” Eén ding is nu al zeker. “Ik kom volgend jaar terug. Ik hou van de kasseien.”
 2. Wereldkampioen Ganna maakt hattrick compleet in tijdrit, Almeida steviger in roze trui
  Giro

  Wereldkam­pi­oen Ganna maakt hattrick compleet in tijdrit, Almeida steviger in roze trui

  Filippo Ganna heeft z'n tweede tijdrit in deze Giro gewonnen, z'n derde ritzege in totaal. De Italiaanse wereldkampioen tegen de klok was een kleine halve minuut sneller dan INEOS Grenadiers-ploegmaat Rohan Dennis. João Almeida reed een goede tijdrit en behoudt niet enkel de roze trui, maar verstevigt z’n leidersplaats ook. Thomas De Gendt was de beste Belg in de tijdrit op een vierde plaats.