Iljo Keisse
Volledig scherm
Iljo Keisse © PHOTO_NEWS

UCI moet Iljo Keisse 100.000 euro betalen

De Internationale Wielerunie (UCI) moet baanwielrenner Iljo Keisse wel degelijk een dwangsom van 100.000 euro betalen omdat ze hem ten onrechte verboden had aan wedstrijden deel te nemen. Dat heeft het Brusselse hof van beroep vandaag beslist, zo meldt Sporza en bevestigt Keisse's advocaat, meester Walter Van Steenbrugge. De Brusselse rechtbank van eerste aanleg had in maart 2012 al in dezelfde zin geoordeeld. De UCI was daartegen in beroep gegaan, maar heeft nu opnieuw ongelijk gekregen.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Zin om net als Van der Poel, Sagan en Van Avermaet de gravelbike te ontdekken? Ontdek de tips van onze expert: “Fun, vrijheid én veiligheid”
  Play
  PREMIUM
  wielrennen
  12

  Zin om net als Van der Poel, Sagan en Van Avermaet de gravelbike te ontdekken? Ontdek de tips van onze expert: “Fun, vrijheid én veiligheid”

  Zondag zijn de ogen meer dan ooit gericht op het WK gravel in het Italiaanse Veneto, want met onder meer Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet staan er enkele kleppers van het wegwielrennen aan de start. Voor de fun, misschien wel voor een resultaat maar toch vooral om hun fietsenmerk en het gravel op de kaart te zetten. Wat is er toch zo leuk aan de gravelbike? Wat is juist het verschil met een mountainbike of koersfiets? En waar moet je beginnen als je er zelf eentje wil kopen? Gravelexpert en -liefhebber Christophe Impens legt het voor je uit.