Van Aert vs Pidcock in Amstel Gold Race - nipte overwinning
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert vs Pidcock in Amstel Gold Race - nipte overwinning © RV

UCI-commissaris met specialisatie in fotofinish-apparatuur verklaart minutenlange onzekerheid: "Het ging om millimeters”

WielrennenHet duurde en het bleef duren, voor de winnaar van de Amstel Gold Race bekend was. En toen viel het verdict van de fotofinish-apparatuur toch op Wout van Aert, die Tom Pidcock met “enkele millimeters” versloeg. Maar hoe werkt zo’n apparaat eigenlijk? “Een geijkt toestel is het niet, je kunt goochelen met de meet.”

19 reacties

 • werner humblé

  2 weken geleden
  Toch blij voor Wout al scheelt het maar een vingernagel staat toch mooi weer op zijn al lekker gevulde palmares en pidcock jammer maar zolang Wout meerijd supporter ik voor hem.
 • BRUNO VANPARIJS

  2 weken geleden
  Freddy Vandersmissen ,de hoogt heeft er niets mee te maken .een loodlijn loopt kilometers hoog .Dus op de grond of eraf maakt geen verschil.Het enige wat Wout hierdoor heeft is dat hij zichzelf benadeelt:hoe hoger,hoe korter zijn fiets...
 • luc dierick

  2 weken geleden
  inderdaad Freddy Vandersmissen Door het hoogteverschil raakt hij eerst de lijn legt minder afstand af Vandaar de winst
 • vangeel guido

  2 weken geleden
  Niet zagen er is verschil.Het wiel van wout raakt hier wel de weg niet.
 • Christiaan Vernist

  2 weken geleden
  Waarom Edmond? Als er 1 sneller is dan de andere is die de winnaar. Al is het maar een millimeter,eerst is eerst aan de streep. Zou er geen probleem mee gehad hebben als pidcock eerst geweest zou zijn. Beide zijn top renners.
 1. Puck Moonen zorgt met forfait voor Luik voor frustraties bij ploeg: “Word opgesteld in koersen waar ik nog niet klaar voor ben”
  Wielrennen
  7

  Puck Moonen zorgt met forfait voor Luik voor frustra­ties bij ploeg: “Word opgesteld in koersen waar ik nog niet klaar voor ben”

  Komt het nog goed tussen Puck Moonen (25) en haar ploeg Bingoal-Chevalmeire? De Nederlandse renster - razend populair op Instagram - gaf afgelopen weekend in extremis forfait voor Luik-Bastenaken-Luik en maakte zich daarmee minder populair binnen haar eigen team, meer bepaald bij vervangster Thalita de Jong. Bij Wielerflits reageert Moonen op de commotie: “Ik vind het niet echt netjes van Thalita.”
 2. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”
  Play
  Club Brugge
  40

  Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”

  4 mei