Filippo Ganna.
Volledig scherm
Filippo Ganna. © Photo News

Twintig peperdure fietsen gestolen bij Italiaanse ploeg op WK baanwielrennen

WielrennenFilippo Ganna en co zijn vanmorgen niet lekker wakker geworden op het WK baanwielrennen. Het Italiaanse team is namelijk slachtoffer geworden van criminelen in Roubaix. Twintig fietsen zijn gestolen uit twee teambussen die geparkeerd stonden bij het hotel.

1 reactie

 • Lucas Balieu.

  1 jaar geleden
  Waarom geen antidiefstal-chip inbouwen, er zijn al fabrikanten die daarmee al een tijdje bezig zijn.
 1. KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”
  Wielrennen
  14

  KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

  Wereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.
 2. KIJK. ‘Professioneel wieltjeszuiger’, die drie minuten in het wiel van Evenepoel hing, doet zijn verhaal: “Er is één regel: blijf achter de renner of de groep”
  Play
  Wielrennen
  17

  KIJK. ‘Professio­neel wieltjes­zui­ger’, die drie minuten in het wiel van Evenepoel hing, doet zijn verhaal: “Er is één regel: blijf achter de renner of de groep”

  Remco Evenepoel werd tijdens zijn winterstage in Calpe gevolgd door een wielertoerist. Het gaat om de Oekraïner Artem Shcherbyna die zichzelf ‘professioneel wieltjeszuiger’ noemt. Hij kan onze Belgische wereldkampioen drie minuten volgen, maar dan heeft Evenepoel het gehad. Hij maant Shcherbyna aan om te stoppen, wat hij ook doet. Tegenover onze redactie doet Shcherbyna zijn verhaal: “De meesten maken er geen probleem van, maar sommige renners zoals Remco hebben het liever niet. Ik denk omdat hij een intervaltraining deed.”