Trieste dood van Niels de Vriendt hangt als sombere schaduw boven eerste profkoers sinds coronabreak: “Zijn ploegmaats willen rijden, als eerbetoon”

WielrennenIn Rotselaar wordt vandaag de eerste profkoers sinds de corona-onderbreking gereden. Maar het trieste overlijden van belofterenner Niels de Vriendt hangt als een sombere schaduw boven de GP Vermarc. Voor de start (om 13u30) werd een minuut stilte gehouden voor De Vriendt en zijn ploegmaats startten vanop de eerste rij. 

5 reacties

 • Diana Aerts

  1 jaar geleden
  Heel veel sterkte aan de wielerploeg alsook de familie
 • Hubert Wouters

  1 jaar geleden
  Echt triestig. Sterkte aan zijn familie en ploegmaats.
 • luc caels

  1 jaar geleden
  Een eerbetoon zou beter geweest zijn dat ze de koers niet reden.
 • Murto Duyke

  1 jaar geleden
  Veel sterkte mama, papa,... Rust in vrede jongeman.
 • marleen nuyttens

  1 jaar geleden
  Veel sterkte
 1. RECONSTRUCTIE. De historische dag van Wout van Aert: “Wat er nu in België gebeurt, is veel belangrijker dan wielrennen”
  PREMIUM
  Tour de France
  12

  RECONSTRUC­TIE. De histori­sche dag van Wout van Aert: “Wat er nu in België gebeurt, is veel belangrij­ker dan wielrennen”

  Het decor was feëeriek, zijn benen monsterlijk en de euforie groots. Wout van Aert (26) heeft opnieuw één van zijn doelen kunnen afvinken door in Saint-Emilion de tweede tijdrit in deze Tour de France te winnen - en wel op indrukwekkende wijze. “Deze wou ik absoluut op mijn palmares. Met een bergrit en een tijdrit erbij, begint het stilaan een mooi lijstje te worden.” Reconstructie van een nagenoeg perfecte dag.