Dylan Groenewegen reageert op het voorval.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen reageert op het voorval. © NOS

Tot tranen toe bewogen Groenewegen: “Ik heb gewoon een fout gemaakt in die sprint, en daar heb ik spijt van”

WielrennenOok Dylan Groenewegen (27) is een gebroken man. De Nederlander sprak gisteren voor het eerst over de zware val die hij woensdag veroorzaakte in de Ronde van Polen. “Ik denk alleen maar aan Fabio.” Zijn ploeg zet hem op non-actief.

87 reacties

 • Michel Oyen

  5 maanden geleden
  Hij heeft zijn les geleerd en zal zijn. straf ook wel aanvaarden. Hij blijft een snelle jongen en mag straks bewijzen dat bij het ook op een sportieve manier kan. Witsel trap ook een speler zijn benen bewust over en kijk hij speelt terug en wie zeurt daar nog over.
 • heidemarie verstrepen

  5 maanden geleden
  Oordelen is zo gemakkelijk . Er word teveel op altijd maar straffere prestaties gezet .het had niet mogen gebeuren .maar die rekken hadden ook anders gekund. Uit heel dit gebeuren moet voor iedereen lessen geleerd worden . .
 • Eduard Dierckx

  5 maanden geleden
  Krokodillen tranen en vijgen na Pasen, afwijken in volle spurt, gat dichtdoen en bewust elleboog geven en nu komen bleiten. Hij weet natuurlijk dat er str... aan de knikker is gezien de klacht bij de Politie. Gezien zijn verleden mag hij gerust de fiets aan de haak hangen want het peloton gaat dit niet licht nemen!
 • Herman Van Arendonk

  6 maanden geleden
  Volgens mij heeft Groenewegen wel oprecht spijt. Hij wist wel dat hij Jakobsen klem aan het rijden was, maar hij dacht op dat moment niet na over de gevolgen. Dat is niet goed te keuren natuurlijk, maar het is ook niet zo dat hij het leven van Jakobsen op het spel wou zetten. Een flinke schorsing is op zijn plaats, maar Groenwegen zou daarna toch weer moeten kunnen koersen.
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Zijn spijt zal wel gemeend zijn. Maar misschien moeten ze in die wielerploegen een sportpsycholoog in dienst nemen om bij hun sprinters de knoppekes in het hoofd juist af te stellen. Hij is niet de eerste en zal waarschijnlijk ook niet de laatste sprinter zijn die in volle spurt plots meer met de tegenstand dan met de finishlijn bezig is.
 1. Sep Vanmarcke keert zonder verrassingen terug naar de Tour: “Zal me 100 procent inzetten”
  Wielrennen

  Sep Vanmarcke keert zonder verrassin­gen terug naar de Tour: “Zal me 100 procent inzetten”

  Sep Vanmarcke vertoeft momenteel met zijn nieuwe team Israel Start Up Nation op trainingskamp in de buurt van Girona. De kopman voor de klassiekers zal ook zijn steentje moeten bijdragen in de Tour, waarin hij sinds 2018 niet meer aan de start kwam. “Eigenlijk kwam dat al aan bod tijdens de contractbesprekingen”, zegt hij. “De ploeg wil me graag in de Tour en dan ga ik me daar ook honderd procent voor inzetten.”
 1. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari
 2. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"