Tosh Van der Sande tijdens de voorbereiding o
Volledig scherm
Tosh Van der Sande tijdens de voorbereiding o © Photo News

Tosh Van der Sande geschorst door Lotto-Soudal na positieve dopingtest tijdens Zesdaagse Gent

WielrennenTosh Van der Sande (28) heeft een positieve dopingtest afgeleverd tijdens de Zesdaagse van Gent. De renner van Lotto-Soudal wordt in afwachting van de procedure voorlopig geschorst door zijn team. 

10 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  4 jaar geleden
  Het wordt nogmaals bevestigd, een kleine renner wordt onmiddellijk geschorst en eentje uit de rijkste ploeg mag lekker verder blijven doen.Of hij nu schuldig is of niet weet ik niet zeker maar het onderscheid dat gemaakt wordt is echt om van te kotsen!!
 • Jacques Hillaert

  4 jaar geleden
  Wel ja elk een gebruikt bij een verkoudheid zo'n spray , dan zijn wij allemaal gedopeerd, t'is zoals men zegt , Froome met een middel dat 10 keer zo straf mag fietsen maar een kleinere renner zal men straffen zeker ?
 • Dirk Schollen

  4 jaar geleden
  Nooit geloof ik dat dit enkel om de neusspray gaat. Ofwel maskeert dit iets.Ofwel is er (veel) meer aan de hand.
 • gustaaf dombret

  4 jaar geleden
  allemaal raar , nu dat ik eindelijk dacht dat alles in orde en op papier stond wat er mag en niet mag nu dit weer, ben ik dan toch te naief , ik neem soms ook wel een neusspray en dat kan ik vrijer ademen en voor een korte inspanning help dit wel hoor, ik ben geen sporter maar heb het nodig voor mijn gezondheid.ik weet het allemaal niet meer
 • wim rooyakkers

  4 jaar geleden
  Als dat ook al doping is,dan kan ook de voetbal competitie stil gelegd worden.
 1. Ook de wegcommissie van de UCI buigt zich nu over het dossier Lampaert
  Wielrennen
  35

  Ook de wegcommis­sie van de UCI buigt zich nu over het dossier Lampaert

  De manoeuvres van Yves Lampaert in de slotrit van de Ronde van België krijgen een staartje. Omdat hij tijdens de Gouden Kilometer nogal fors in duel ging met Tim Wellens, gaf de wedstrijdjury de West-Vlaming van Quick.Step na afloop een boete van tweehonderd Zwitserse Frank plus uitsluiting van de wedstrijd, wegens ‘afwijken van de gekozen baan en hierdoor een andere renner hinderen of in gevaar brengen, en een onregelmatige sprint’.
 2. Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar
  Play
  Wielrennen
  3

  Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar

  Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z’n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren, een potje blad-steen-schaar zou over de zege beslissen. Pogacar koos voor steen, de Pool voor blad. Majka mocht zo een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.