BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Topwielrenster Sofie De Vuyst test positief op doping: “Mijn ergste nachtmerrie”

WielrennenBelgisch topwielrenster Sofie De Vuyst (32) heeft bekendgemaakt dat ze bij een controle buiten competitie positief heeft getest op exogene (niet lichaamseigen) steroïden. De Vuyst werd deze maand nog verkozen tot Flandrienne van 2019. Dit seizoen was ze onder meer de beste in de Brabantse Pijl. “Dit is mijn ergst mogelijke nachtmerrie”, treurt de partner van ex-renner en Giro-ritwinnaar Bart De Clercq.

26 reacties

 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Wacht eerst het B staal eens af voordat jullie ze aan de schandpaal zetten. Doping kan wel in je lijf komen zonder dat je het weet, vraag maar aan Anita Valen (google zelf effe lekker). Haar verzorger heeft zelf toegegeven een hoge dosis cafeïne in haar drinken gedaan te hebben. Dus eerst afwachten en dan pas bestraffen indien nodig.
 • Labiau Ronny

  1 jaar geleden
  Schorsen, kan je maar tot het is bewezen. Je kan in die tussentijd wel iemand op non-actief plaatsen??? Als je een contract kan tekenen bij één van de beste vrouwenploegen ga je toch zulke dingen niet doen?? Ik hoop dat de tegenexpertise uitdraait in het voordeel van Sophie.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Veel sterkte, mevrouw. Ik geloof U.
 • rik cappelle

  1 jaar geleden
  Mevr De Vuyst ik heb bij alle dopinganalyses nooit anders geweten dan dat ze er niks uithalen die er niet inzit. Meer woorden zijn daar niet aan toe te voegen aangezien een sporter verantwoordelijk voor ALLES die hij aan zijn lichaam toedient.
 • Jan Timmermans

  1 jaar geleden
  Het is opvallend dat veel reageerders compassie met Sofie hebben en dat anderen die veel winnen op deze site verdacht worden. Is het paspoort dan toch bepalend?
 1. Trainingsmakker Siebe Roesems: “Remco reageerde koelbloedig op alles wat er gaande was vandaag”
  Giro
  1

  Trainings­mak­ker Siebe Roesems: “Remco reageerde koelbloe­dig op alles wat er gaande was vandaag”

  “Remco heeft geen steken laten vallen, hij is rustig gebleven en heeft koelbloedig gereageerd op alles wat er gaande was vandaag”, zegt Siebe Roesems over zijn trainingsmakker Remco Evenepoel in Giro di Remco. De zoon van ex-prof Bert Roesems zit momenteel in Calpe, maar hoort Evenepoel bijna dagelijks. “Ik ga hem straks wel nog eens sturen: ‘Zie maar dat je op temperatuur komt’.”
 2. Giro Di Remco #4. “Voor Evenepoel wordt het zaak om gevoel in het peloton terug te krijgen”
  Play
  Giro
  2

  Giro Di Remco #4. “Voor Evenepoel wordt het zaak om gevoel in het peloton terug te krijgen”

  Hoe heeft Remco Evenepoel zijn debuut in de Ronde van Italië verteerd? En hoe liggen de kaarten voor de eerste etappe in lijn van vandaag? Kan Tim Merlier zich mengen in wat wellicht de eerste massasprint wordt? Jonas Decleer blikt in de vierde aflevering van ‘Giro Di Remco’ nog een keer terug op de tijdrit van gisteren en kijkt met Maxim Goethals, onze man in de Giro, vooruit naar de rit van vandaag.
 1. Remco-mania: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”
  Play
  Giro
  3

  Rem­co-ma­nia: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”

  12 mei
 2. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei