Toptalent Julie De Wilde sprint naar tweede plaats: “Ik had kunnen winnen ook”

Zagen we in Dwars door Vlaanderen de geboorte van een nieuw Vlaams wielertalent? Julie De Wilde (19), topper bij de jeugd, deed voor het eerst van zich spreken bij de elite.

 1. Ondanks “foutje in laatste bocht” is Remco Evenepoel toch tevreden na finish op 2.000m: “Drie stappen vooruit gezet in dit werk”
  33

  Ondanks “foutje in laatste bocht” is Remco Evenepoel toch tevreden na finish op 2.000m: “Drie stappen vooruit gezet in dit werk”

  Derde op Vallter 2000. Een zege in zijn regenboogtrui blijft uit, maar de manier waarop Remco Evenepoel zich toonde in de tweede rit van de Ronde van Catalonië zal zeker tot tevredenheid stemmen. Onze landgenoot toonde zich met ritwinnaar Ciccone en leider Roglic de betere bergop boven de veelbesproken grens van 2.000 meter. “In vergelijking met de Sierra Nevada en de Ronde van Zwitserland vorig jaar zijn dit drie stappen vooruit.” Ook Cian Uijtdebroeks (20) toonde zich met een bijzonder knappe tiende plaats.
 2. Hoeveel zal het de profploegen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord
  PREMIUM
  4

  Hoeveel zal het de profploe­gen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord

  “Een verbod zou een ramp zijn.” Profploegen - van het voetbal over het wielrennen tot het basketbal - staan op hun achterste poten nu een Koninklijk Besluit gokreclame aan banden legt. Vooral de financiële gevolgen boezemen angst in. Maar hoeveel zou een verbod hen precies kosten? En hoe denken ze een rechtszaak te winnen? Vijf vragen, vijf antwoorden.
 1. Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen
  12

  Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Mil­aan-Sanremo tien kilometer lopen

  Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.