Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tomas Van den Spiegel over gelijkschaling prijzengeld mannen en vrouwen Nokere Koerse: “Mooi, maar er zijn belangrijker werven”

WielrennenFlanders Classics-ceo Tomas Van Den Spiegel brengt begrip op voor de stunt van Nokere Koerse, die het prijzengeld voor vrouwen in 2022 gelijkschakelt met dat van de mannen. Maar in de ‘upgrade’ van het vrouwenwielrennen blijft hij zelf het eigen ‘Close The Gap’-pad bewandelen. “We moeten het werf per werf doen.” Belgisch kampioene Lotte Kopecky is er logischerwijze tevreden mee: “Dit toont aan dat we de goede kant opgaan.”

8 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  1 jaar geleden
  Tomas moet beseffen dat het niet anders kan. De vrouwenwedstrijden zijn nu meestal een pak aantrekkelijker dan die van de mannen. Gelijk prijzengeld zou voor heel wat dames ook een belangrijke kloof wegnemen om nog professioneler te kunnen werken. Het kan ook helpen om opnieuw meer Belgische rensters in het veld en in de picture te krijgen.
 • geert Verschelde

  1 jaar geleden
  Zelfde prijzengeld voor gelijkaardige en even grote prestatie. In het tennis moeten vrouwen 2 sets winnen maar mannen 3. Parijs - Roubaix is voor mannen veel meer kilometers als voor vrouwen. Ik heb niets voor gelijke vergoeding voor gelijke arbeid. Maar in de sport wordt de te leveren arbeid die vrouwen moeten uitoefenen toch wel herleid tot een percentage van de arbeid die mannen moeten uitvoeren. Kijk bv veldrijden waar vrouwen maar 50 minuten crossen terwijl mannen 60 minuten.
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Thomas heeft wel zijn plaats verworven. Wat is een ex minister van bv. defensie waard als nieuwe minister van financiën? Die takken liggen ook mijlenver uit elkaar, mar dat gaat dan wel over het besturen van een land.
 • domien deschutter

  1 jaar geleden
  Allemaal goed en wel ...maar wat heeft van de spiegel als ex-basketballer in wielrennen te zoeken eigenlijk
 • Dirk Sabbe

  1 jaar geleden
  Begin van het einde
 1. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  18

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.