Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tomas Van den Spiegel over gelijkschaling prijzengeld mannen en vrouwen Nokere Koerse: “Mooi, maar er zijn belangrijker werven”

WielrennenFlanders Classics-ceo Tomas Van Den Spiegel brengt begrip op voor de stunt van Nokere Koerse, die het prijzengeld voor vrouwen in 2022 gelijkschakelt met dat van de mannen. Maar in de ‘upgrade’ van het vrouwenwielrennen blijft hij zelf het eigen ‘Close The Gap’-pad bewandelen. “We moeten het werf per werf doen.” Belgisch kampioene Lotte Kopecky is er logischerwijze tevreden mee: “Dit toont aan dat we de goede kant opgaan.”

8 reacties

 • Bart Vanderbruggen

  2 maanden geleden
  Tomas moet beseffen dat het niet anders kan. De vrouwenwedstrijden zijn nu meestal een pak aantrekkelijker dan die van de mannen. Gelijk prijzengeld zou voor heel wat dames ook een belangrijke kloof wegnemen om nog professioneler te kunnen werken. Het kan ook helpen om opnieuw meer Belgische rensters in het veld en in de picture te krijgen.
 • geert Verschelde

  2 maanden geleden
  Zelfde prijzengeld voor gelijkaardige en even grote prestatie. In het tennis moeten vrouwen 2 sets winnen maar mannen 3. Parijs - Roubaix is voor mannen veel meer kilometers als voor vrouwen. Ik heb niets voor gelijke vergoeding voor gelijke arbeid. Maar in de sport wordt de te leveren arbeid die vrouwen moeten uitoefenen toch wel herleid tot een percentage van de arbeid die mannen moeten uitvoeren. Kijk bv veldrijden waar vrouwen maar 50 minuten crossen terwijl mannen 60 minuten.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Thomas heeft wel zijn plaats verworven. Wat is een ex minister van bv. defensie waard als nieuwe minister van financiën? Die takken liggen ook mijlenver uit elkaar, mar dat gaat dan wel over het besturen van een land.
 • domien deschutter

  2 maanden geleden
  Allemaal goed en wel ...maar wat heeft van de spiegel als ex-basketballer in wielrennen te zoeken eigenlijk
 • sirk dabbe

  2 maanden geleden
  Begin van het einde