Tomas Van den Spiegel (r) naast Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, tijdens de voorstelling van het WK 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Tomas Van den Spiegel (r) naast Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, tijdens de voorstelling van het WK 2021. © Photo News

Tomas Van Den Spiegel, organisator van het WK 2021, over dit in recordtijd opgezette WK: “Chapeau, maar wij willen het helemaal anders doen”

WielrennenOp een autocircuit kan je snel schakelen. Vraag het de Formule 1-coureurs die eind oktober naar Imola komen. Vraag het aan de organisatoren van het WK wielrennen, die maar drie weken nodig hadden om een WK in elkaar te boksen. Zonder dure campagnes en met weinig of geen publiek. “Alle respect”, zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics, “maar dit is niet het WK zoals wij het volgend jaar in Vlaanderen hopen neer te zetten.”

  1. KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverdedigster in Ronde - Zakarin heeft nieuwe ploeg
    Wielrennen

    KOERS KORT. Van Wilder debuteert in Vuelta - Geen titelverde­dig­ster in Ronde - Zakarin heeft nieuwe ploeg

    De Russische wielrenner Ilnur Zakarin komt vanaf komend seizoen opnieuw uit voor het procontinentale Gazprom-Rusvelo, waarvoor hij in 2013 en 2014 al reed. Hij verlaat CCC en ondertekende bij Rusvelo een contract voor twee seizoenen. De 31-jarige Zakarin won ritten in Giro en Tour. Met een derde plaats in de eindstand zette hij in de Ronde van Spanje van 2017 zijn beste resultaat neer. “Ik had een aanbieding om in de WorldTour te blijven, maar toen Rusvelo me contacteerde, ben ik van gedachten veranderd”, klinkt het bij Zakarin. “Ik kijk ernaar uit om terug voor het team te rijden dat zo’n belangrijke rol gespeeld heeft in mijn carrière. Ik wil er mijn ervaring overbrengen op de jongeren en meedoen voor de prijzen in de rittenkoersen in het eerste deel van het seizoen. Mijn piek zal in de lente liggen.” Naast CCC en Rusvelo kwam Zakarin ook jarenlang uit voor Katusha.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement