Red Bull
Volledig scherm
© Red Bull

Tom Pidcock demonstreert in wereldbeker mountainbike in Nove Mesto, Van der Poel tweede

WielrennenWat een prestatie van Tom Pidcock. De 21-jarige Brit van INEOS Grenadiers heeft met overmacht de wereldbeker mountainbike in Nove Mesto gewonnen. Hij duldde collega veldrijder Mathieu van der Poel nog een paar ronden bij zich, maar al snel was het duidelijk dat Pidcock de beste was vandaag.

21 reacties

 • Walter De Vuyst

  4 weken geleden
  Het is niet eerste maal dat VDP als een puddenzak in elkaar stort . En of men nu 60 of 75 kg weegt , diegene die als eerste over de streep komt wint en dat was Pidcock . VDP heeft heeft dit jaar één grote wedstrijd gewonnen , De Strade Bianchi , voor de rest was het niet veel soeps .
 • ROGER DEPREZ

  4 weken geleden
  Is dit een teken dat Tom meer als een minuut wegrijd van Mathieu of had MVDP een mindere dag voor de eerste plaats, want Mathieu gaat altijd voor de eerste plaats en niets minder.
 • Luc Deckers

  4 weken geleden
  Voor alle experten hier in verband met het gewicht van Pidcock: Hij weegt minder maar heeft in absolute cijfers ook een behoorlijk kleinere motor(= hart /longen en spierkdracht) dan MVP/WvA. Hetzelfde geld voor Evenepoel en al die lichte toprenners. Minder wegen is daarom GEEN voordeel, integendeel ze worden zelfs nog benadeeld omdat ze met hetzelfde minimum gewicht (6,8 kg ) van de fiets moeten rijden.
 • sylvain roobaert

  4 weken geleden
  Bedankt sporza voor de live stream , volledige race zo gezien
 • Filip Havaux

  4 weken geleden
  Bedankt Belgische zenders om deze wedstrijd uit te zenden. NOT! Schurter aan het zakken, Pidcock en Vanderpoel nemen over, het is een Olmympische sport. Die twee volgen jullie op de weg en in het veld. Waarom zenden jullie dit niet uit??