Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

WielrennenTom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.

47 reacties

 • yvo mast

  1 maand geleden
  Er is een tijd van komen en gaan. Volgens mij en buren out die al lang aan het smeulen was. Dus stoppen was de juiste keuze en had het al vroeger moeten doen. Focussen op iets anders nu wat je graag doet en waar je je terug kunt opladen.
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Een goede gezondheid en veel geluk gewenst. Het ga je goed Tom,
 • Wim David

  1 maand geleden
  Is na 2 absolute topjaren mentaal gekraakt. Na een fysieke blessure is het al keimoeilijk op terug te komen. Maar als het tussen de oren niet meer wil, dan is het over.
 • guy raeymakers

  1 maand geleden
  Het gaat je goed Tom veel succes in de rest van je leven
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  Bijna twee in de ziekenkas bij Jumbo,beetje fietsvakantie in het buitenland, en zo rijden er nog meer rond,tegenwoordig alles op stage,en minder koersdagen.en de sponsors maar betalen.
 1. En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive
  Play
  WK wielrennen
  19

  En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboog­trui, en verloofde Oumi dansen na wereldti­tel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive

  Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Samen met vader Patrick waagde ze zich zelfs aan een stagedive. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.