Tom Boonen over Remco Evenepoel in HLN Sportcast: “Dit was één van de belangrijkste jaren uit zijn carrière”

HLN SPORTCASTRemco Evenepoel (21) heeft er een turbulent jaar op zitten. Na z’n zware val vorig jaar in Lombardije stond het talent van Deceuninck-Quick.Step voor een lange revalidatie, maar desondanks won Evenepoel dit seizoen nog acht koersen. “En nu moet hij de batterijen eens opladen”, zegt Tom Boonen in HLN Sportcast.

65 reacties

 • willem sliggers

  2 maanden geleden
  Vooral Tom wil niet tegen de schenen van lefevre schoppen. De arrogantie en houding van Remco maakt dat hij minder geliefd is.
 • elke vliegen

  2 maanden geleden
  @ tersago dat mediacircus heeft hij aan zichzelf en bondscoach te danken
 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  hoe een koers moet verlopen kan je nooit op een briefing voor de wedstrijd uitklaren. Alles word bepaald op het moment dat er actie moet ondernomen worden . Remco gaat in de tegenaanval op die fransman die ten aanval trok om zijn kopman in een zetel te zetten , remco deed hetzelfde. Toen Julian zijn aanval plaatste hadden de kopmannen mee moeten zijn om hem eventueel te vloeren in de sprint maar die faalden net zoals op het vorige wk toen hebben de belgen zich murv moeten rijden op pogacar
 • Pat Van Oost

  2 maanden geleden
  Prima gesprek, zij spreken met kennis van zaken. Hebben ook fouten gemaakt en eruit geleerd, zoals iedereen trouwens. Zou de raad die ze geven meenemen Remco zijnde. Ben een WVA fan in de eerste plaats maar ook van alle andere Belgische renners. Dit gesprek toont tevens aan dat we geen nood hebben aan al die Nederlanders die steeds opduiken in de sportprogramma's op de Vlaamse zenders...
 • luc Van Campenhout

  2 maanden geleden
  Remco is goed voor 200 km koersen, maar moet nog meer volume krijgen voor echte zware en lange koersen. Hopelijk kan hij deze winter goed trainen - in de bergen - in een goed klimaat en gezond aan het nieuwe jaar beginnen. Hij zou dan ook beter de voorjaarsklassiekers mee rijden om volume op te doen.
 1. KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lotto-Soudal
  Wielrennen

  KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lot­to-Soud­al

  Lotto-Soudal heeft het contract van de jarige Jasper De Buyst (28) opengebroken. Onze landgenoot - die nog tot eind 2022 vastlag - blijft nu zeker tot eind 2024 bij de ploeg van de nationale loterij koersen. De Buyst was de voorbije jaren een belangrijke schakel in de sprinttrein van Caleb Ewan. Een rol die hij ook in de toekomst wil blijven vervullen. “Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zet al enkele jaren mijn persoonlijke ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen. Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen.”