Tom Boonen en Johan Museeuw maken brandhout van UCI na uitsluiting Schär: “Ze denken dat het om een toeristentocht gaat”

HLN SPORTCASTDe Ronde van Vlaanderen 2021 was die van de beresterke Kasper Asgreen, maar ook die van de onfortuinlijke Michael Schär. De Zwitser van AG2R Citroën werd uit koers gezet omdat hij een bidon richting enkele toeschouwers gooide. In HLN SPORTCAST reageren Tom Boonen en Johan Museeuw bijzonder scherp op het voorval.

53 reacties

 • Eric Raes

  1 jaar geleden
  De UCI heeft groot gelijk gehad dat ze Shar uit de koers genomen hebben, als wij een sigarettenpeuk op de grond gooien krijgen wij een gasboete, dus direct uit de koers nemen, een maand schorsing en een serieuze geldboete
 • John Lux

  1 jaar geleden
  Regels dienen gevolgd te worden. Indien niet akkoord moet men maar niet starten.
 • Willy De Vadder

  1 jaar geleden
  Boetes geven aan die renners ipv uitsluiten ! Maar ja hoeveel boetes hebben de voetballers en clubs al betaald voor het “enthousiast” vieren van een goal ? Nog maar weinig over gehoord maar wel gezien. Regeltjes, navolging, controle, ...
 • Bart De Kort

  1 jaar geleden
  Beste Raf Reygaerts. Als jij akkoord gaat dat een mens die sluikstort de gevangenis ingaat, ben ik akkoord met wat je vertelt. Maar een mens die sluikstort krijgt een boete. Waarom moet een renner dan ineens uitgesloten worden en niet gewoon een boete krijgen?
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  De renners moesten geweigerd hebben om verder te rijden. Dat was pas solidair. Ze gingen wel terugkomen op hun beslissing.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.