Tim Merlier is Belgisch kampioen.
Volledig scherm
Tim Merlier is Belgisch kampioen. © Photo News/VRT

Tim Merlier wint massaspurt na zinderende finale en is tweede keer Belgisch kampioen: “Vreesde dat het afgelopen was”

BK wielrennenTim Merlier (Alpecin-Fenix) is voor de tweede keer in zijn carrière Belgisch kampioen wielrennen. In een knotsgekke koers die bol stond van de verrassingen, demarrages en chaos was hij uiteindelijk de snelste in de massasprint. Een fotofinish moest duidelijkheid brengen. Jordi Meeus en Jasper Philipsen zijn twee en drie.

36 reacties

 • Eric Urkens

  1 maand geleden
  Het is en blijft een veredelde kermiskoers zo. Amper 200 vlakke kilometers. De ontwerper heeft dan ook nog eens een dubieus verleden in het wielrennen.
 • jan sergooris

  1 maand geleden
  Awel Eric Urkens,denk dat je de spurt capaciteiten van Tim Merlier beetje onderschat. Veel sterkere spurters ga je niet vinden.
 • Liane Den abt

  1 maand geleden
  Toch wel een beetje verknoeid door onveiligheid parcours.
 • René Pijnacker

  1 maand geleden
  Iedereen heeft toch wel dezelfde koers gezien? en meegekregen dat Jasper onderweg al veel gegeven heeft eer hij kon sprinten?
 • adri zuiderwijk

  1 maand geleden
  Jasper komt vaak net dat %tje tekort en mist dat beetje explosiviteit van Tim, nog beetje werk deze week om aan scherpte te winnen..
 1. KOERS KORT. Geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland - Stewart boekt eerste profzege in Tour de l’Ain
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland - Stewart boekt eerste profzege in Tour de l’Ain

  Geen Egan Bernal in de Vuelta. De voorbije maanden werd gefluisterd dat de Colombiaan zou starten in de Ronde van Spanje, maar dat is dus niet het geval. Bernal maakt binnen twee weken zijn rentree in de Ronde van Duitsland (24-28 augustus). Eind januari hing zijn carrière nog aan een zijden draadje nadat hij op training tegen een stilstaande bus was gebotst aan het einde van een afdaling. Hij brak daarbij elf ribben, twee ruggenwervels, een dijbeen en een knieschijf. Ook zijn longen werden doorboord.