Tiesj Benoot blikt terug en kijkt vooruit naar Strade Bianche: “Je kan de koers niet winnen op de eerste grindstroken, wel verliezen”

WielrennenTijdens het wielervoorjaar blikt HLN.be bij elke wedstrijd terug en vooruit met een ex-winnaar van de koers. Voor de Strade Bianche kijkt Tiesj Benoot in zijn glazen bol. Benoot won de Italiaanse klassieker in 2018 in heroïsche omstandigheden en diept voor ons een leuke anekdote in de nasleep van zijn overwinning op. Voor dit jaar tipt hij op Julian Alaphilippe en Tadej Pogacar als grootste kanshebbers. “Maar uiteindelijk moet je er wel van uitgaan dat je die mannen aan kan als je zelf wil winnen.” 

7 reacties

 • Wouter Van de Walle

  4 maanden geleden
  Go Tiesj! Als ex-winnaar en zonder Wout kan je voluit uw kans gaan
 • Jonah Kemps

  4 maanden geleden
  Maakt geen schijn van een kans tegen alaphilippe en pogacar en pidcock in vorm, top 5 moet net lukken.
 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  Een goede Tiesj kan opnieuw winnen.@ De Baeremaker. Podium 2018 Benoot,Bardet, Van Aert. Ook aan de start Roglic , Valverde,Dumoulin,enz. In 2018 werd de Strade ook al zeer belangrijk gevonden. De laatste 10 jaar al in feite.
 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  De strade is veel te belangrijk geworden om zomaar iemand te laten winnen . Het is niet meer zoals in de tijd dat hij won . Dat ze hun neus opkrulden voor deze wedstrijd is verledentijd .
 • Marika Peeters

  4 maanden geleden
  Dat hij een mentale boost gekregen heeft bij Jumbo en dit hem nu vleugels geeft? Ongetwijfeld wel, maar of je met deze vleugels uberhaupt nog eens, zoals reeds 4 jaar geleden!, een Strade Bianchi kunt winnen, met Juju en Tadej als tegenstanders nog wel, na de afgelopen jaren nog geen kermiskoers gewonnen te hebben? Nu, het is hem zeker gegund, maar het is niet met een mentale boost alleen dat je nog kunt winnen, maar vooral nog het niveau te hebben om je voet naast de wereldtop te kunnen zetten?
 1. LIVE TOUR. Bollentrui Magnus Cort vertrokken voor lange solo, peloton met gele trui Wout van Aert laat begaan
  Play
  Tour

  LIVE TOUR. Bollentrui Magnus Cort vertrokken voor lange solo, peloton met gele trui Wout van Aert laat begaan

  Wout van Aert strandde gisteren voor de tweede dag op rij op de tweede plaats, maar onze landgenoot hield er wel het geel én het groen aan over. Ook vandaag moet Van Aert er weer vol tegenaan, want een nieuwe massasprint lijkt het voorbestemde scenario. Is er deze keer wel iets te doen aan Fabio Jakobsen of zet de Nederlander de reeks van Quick.Step-Alpha Vinyl in deze Tour gewoon verder? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?