Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tiesj Benoot blijft positief na gebroken nekwervel: “Al moet ik wel minstens 40 dagen een nekbrace dragen”

WielrennenTiesj Benoot kwam maandag zwaar ten val op training in Italië en liep daarbij een breukje in de nekwervel op. Onze landgenoot van Jumbo-Visma blikt terug op het voorval en blijft vooral positief. “Het had veel erger kunnen aflopen.”

5 reacties

 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  Gezien de kwetsuren nog redelijk veel geluk gehad denk ik dus hij zal er wel niet teveel mee inzitten dat zijn wielerjaar voorbij is ipv zijn ganse carrière.
 • willy vangeel

  2 maanden geleden
  Positief blijven maar kwetsuur niet onderschatten.
 • Paul Reynaert

  2 maanden geleden
  Spoedig herstel en hopelijk volgend jaar dezelfde “Forme” als dit jaar.
 • Koen Jacobs

  2 maanden geleden
  Sterkte Tiesj. Je bent een topper en komt zeker terug.!!
 • Wim Willems

  2 maanden geleden
  Veel sterkte
 1. Buitenlandse media lyrisch over wereldtitel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergrootsten”
  Play
  WK wielrennen
  7

  Buitenland­se media lyrisch over wereldti­tel Evenepoel: “Hij zit aan de tafel van de allergroot­sten”

  Remco Evenepoel kroonde zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen wielrennen. België staat in rep en roer, maar ook de buitenlandse pers is lyrisch over het huzarenstukje van onze landgenoot. “Vijf jaar nadat hij het wielrennen ontdekte en twee jaar nadat hij bijna het leven liet in de Ronde van Lombardije, staat het Belgische wonderkind aan de top.”
 2. Tiesj Benoot doet het pijnlijke relaas van zijn ongeval: “De deur van de wagen was ingedeukt, de spiegel lag eraf en de ruiten waren gebroken”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Tiesj Benoot doet het pijnlijke relaas van zijn ongeval: “De deur van de wagen was ingedeukt, de spiegel lag eraf en de ruiten waren gebroken”

  Van 67 km/u naar 0 km/u in één seconde. Zo hard was de klap die Tiesj Benoot (28) maandag in Livigno te verwerken kreeg na een botsing met een auto. “Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik slechts zes weken een brace rond mijn nek moet dragen.” Het seizoen van Benoot zit er jammer genoeg op, maar hij heeft nu tijd voor andere dingen. Quality time met het gezin, wandelen met de hond, en... “Ik ben ook van plan om aan mijn thesis te werken.”
 1. Zieke Julie De Wilde teleurgesteld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoocheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”
  WK wielrennen
  1

  Zieke Julie De Wilde teleurge­steld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoo­cheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”

  Achtste werd Julie De Wilde op het WK wielrennen voor beloften. Het goud ging naar de Nieuw-Zeelandse Niamh Fisher-Black. Na de finish vertelde De Wilde dat ze zich al een hele week ziek voelde, maar het niet als excuus wou inroepen. Én gaf ze toch wel een lichte sneer naar bondscoach Ludwig Willems omdat ze de tijdrit niet mocht rijden. “Ik had kans op een medaille.”