BELGA PHOTO ANN BRAECKMAN
Volledig scherm
PREMIUM
BELGA PHOTO ANN BRAECKMAN © BELGA

Thibau Nys blij en vereerd met selectie voor EK én WK op de weg, maar... “Cross blijft mijn prioriteit”

EK wielrennenEn plots… zit Thibau Nys (18) in de Belgische selectie voor het EK én WK op de weg. Uitgerekend hij, die begin dit jaar na een moeilijk seizoen nog werd gepasseerd voor het WK veldrijden. “Dat is uitgepraat met de bondscoach. Ik voel me vereerd. Al blijf ik wel voorrang geven aan de cross.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. De beste Belg, de mooiste zege,... maar ook de renner van wie meer verwacht werd: HLN Sportcast deelt de Oscars van het Jaar uit
  Play
  HLN Sportcast
  8

  De beste Belg, de mooiste zege,... maar ook de renner van wie meer verwacht werd: HLN Sportcast deelt de Oscars van het Jaar uit

  Het wielerseizoen zit er zo goed als op. Tijd om een evaluatie op te maken van een meer dan bewogen jaar 2021. In HLN Sportcast ‘t Is weer koers’ met moderator Stijn Vlaeminck en onze analist Tom Boonen overlopen we met Johan Museeuw en bondscoach Sven Vanthourenhout vier categorieën. In de poll daaronder kan jij stemmen op jouw man van het seizoen.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.