Photo News/AFP
Volledig scherm
© Photo News/AFP

Tadej Pogacar is dankzij nieuw contract best betaalde wielrenner ter wereld, maar vergeleken met Messi en co is zijn jaarloon een peulschil

WielrennenTadej Pogacar tekende onlangs een nieuw contract bij UAE Team Emirates. De Sloveense Tour-winnaar blijft zo tot 2027 verbonden aan de wielerploeg uit de Emiraten. Hij strijkt volgens de Gazzetta dello Sport een slordige zes miljoen euro per jaar op. Pogacar is zo zeker van 36 miljoen. Wie zijn de andere grootverdieners in de wielersport en waar staan ze tegenover de best betaalde sporters tout court? Een overzicht.

10 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 jaar geleden
  Niemand weet hoeveel een toprenner of voetballer verdient , popu kranten zoals La Gazetta en l' Equipe kunnen allen maar gissen . Bovendien is de doorsnee burger hierin niet geinteresseerd omdat de gegeven informatie niet betrouwbaar is . Toch laten velen zich misleiden en lopen in de val .
 • Roger Declercq

  1 jaar geleden
  Deze bedragen zijn buitensporig en overdreven. Denk niet dat ze gelukkiger zullen zijn dan een gewone werkman.
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Ja hij moet zijn eigen fiets niet betalen. Dacht je dat Messi zijn eigen schoenen moet betalen. Als je als arbeider werkt moet je, je eigen gereedschap toch ook niet kopen. Wielrenners verdienen een aalmoes vergeleken bij tennissers, formule 1 piloten, voetballers, noem maar op. Maar op het moment dat er een artikel over geld gaat komt het beestje dat jaloezie heet zijn kop weer opsteken.
 • rudiger cloots

  1 jaar geleden
  Alleen de naam Messi is meer waard aan reclame dan gans het peleton samen.
 • wil baken

  1 jaar geleden
  Normaal natuurlijk, voetbal is een wereldeconomie. De grootste sport waar men overal ter wereld mee bezig is.