Photo News/AFP
Volledig scherm
© Photo News/AFP

Tadej Pogacar is dankzij nieuw contract best betaalde wielrenner ter wereld, maar vergeleken met Messi en co is zijn jaarloon een peulschil

WielrennenTadej Pogacar tekende onlangs een nieuw contract bij UAE Team Emirates. De Sloveense Tour-winnaar blijft zo tot 2027 verbonden aan de wielerploeg uit de Emiraten. Hij strijkt volgens de Gazzetta dello Sport een slordige zes miljoen euro per jaar op. Pogacar is zo zeker van 36 miljoen. Wie zijn de andere grootverdieners in de wielersport en waar staan ze tegenover de best betaalde sporters tout court? Een overzicht.

10 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Niemand weet hoeveel een toprenner of voetballer verdient , popu kranten zoals La Gazetta en l' Equipe kunnen allen maar gissen . Bovendien is de doorsnee burger hierin niet geinteresseerd omdat de gegeven informatie niet betrouwbaar is . Toch laten velen zich misleiden en lopen in de val .
 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Deze bedragen zijn buitensporig en overdreven. Denk niet dat ze gelukkiger zullen zijn dan een gewone werkman.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Ja hij moet zijn eigen fiets niet betalen. Dacht je dat Messi zijn eigen schoenen moet betalen. Als je als arbeider werkt moet je, je eigen gereedschap toch ook niet kopen. Wielrenners verdienen een aalmoes vergeleken bij tennissers, formule 1 piloten, voetballers, noem maar op. Maar op het moment dat er een artikel over geld gaat komt het beestje dat jaloezie heet zijn kop weer opsteken.
 • rudiger cloots

  2 maanden geleden
  Alleen de naam Messi is meer waard aan reclame dan gans het peleton samen.
 • wil baken

  2 maanden geleden
  Normaal natuurlijk, voetbal is een wereldeconomie. De grootste sport waar men overal ter wereld mee bezig is.
 1. Remco Evenepoel dit seizoen nog één keer in actie
  Wielrennen
  9

  Remco Evenepoel dit seizoen nog één keer in actie

  Voor hij een punt zet achter zijn seizoen en met vakantie gaat, komt Remco Evenepoel nog één keer in actie. Komend weekend doet hij normaal mee aan de Chrono des Nations, een tijdrit in Les Herbiers, bij Nantes. “Hij wil dat graag”, legt Lefevere uit. “Het was normaal niet de bedoeling, maar wellicht is hem een mooie startpremie geboden. En waarom ook niet. Hij doet dat graag, hij heeft er nog zin in. Wij sturen gewoon een verzorger en mechanieker mee met de auto en dat is het. Daarna is het echt gedaan.”
 2. Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkampioen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”
  Play
  Wielrennen
  7

  Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkam­pi­oen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”

  Johan Museeuw viert vandaag een dubbele verjaardag. Hij wordt 56 en het is tegelijk 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen werd. Lugano 1996 zal voor hem altijd bijzonder blijven. “Het is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”, zegt hij. “Het gaat altijd eerst over het feit dat ik wereldkampioen ben geworden, pas daarna gaat het over mijn drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”