“‘t Is weer koers!”: onze columnist Hugo Camps blikt met fascinerend gedicht vooruit naar het openingsweekend

WielrennenHet is bijna weer zover. Dit weekend begint met de Omloop het klassieke voorjaar. Onze columnist Hugo Camps kijkt reikhalzend uit naar de hoogmis en vertaalde dat in een intrigerend gedicht. Camps leest het zelf voor in bovenstaande video. Lager op deze pagina kunt u de volledige versie ook nog eens lezen. ‘t Is weer koers!

2 reacties

 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  1 week geleden
  Mooi én ja....joepie t'is weer koers..
 • jos dedecker

  2 weken geleden
  Prachtig. Die Nobelprijs voor de literatuur lijkt me wel binnen Hugo!
 1. Materiaalpech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”
  Strade Bianche

  Materiaal­pech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”

  Belgisch kampioene Lotte Kopecky (25) stak in de vrouwenwedstrijd de boel mee in de fik. In de finale koos ze als één van de eersten voor de aanval. Samen met de Nieuw-Zeelandse Fisher-Black reed ze een tijdlang voorop en toen uiteindelijk de beslissing viel was Kopecky ook mee met de wereldtop. Materiaalpech sloeg haar weg uit de kop van de koers en uiteindelijk reed ze 2 minuten en 42 seconden na winnares Blaak als 17de over de streep.
 2. Wie rijdt waar? De protagonisten in Parijs-Nice en Tirreno–Adriatico uitgelicht
  Wielrennen

  Wie rijdt waar? De protagonis­ten in Pa­rijs-Ni­ce en Tirreno–Adriatico uitgelicht

  Vandaag gaat Parijs-Nice van start. Eén week lang strijdt het peloton om de felbegeerde gele trui in de Koers naar de Zon. Ook in Italië staat vanaf woensdag een rondje van een week op het menu met Tirreno-Adriatico. Welke renners maken van de gelegenheid gebruik om top te zijn in de Vlaamse voorjaarsklassiekers en welke coureurs zorgen in de Gouden Klassiekers voor punten door het eindklassement naar zich toe trekken?
 1. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"

 2. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart