Tim De Waele
Volledig scherm
© Tim De Waele

Sven Nys heeft jullie wat te vertellen

 1. 'Kleine' Van Aert houdt Nys van 10de zege na door ploegmaat ontsierde spurt
  Play
  Video

  'Kleine' Van Aert houdt Nys van 10de zege na door ploegmaat ontsierde spurt

  Alweer een beetje sensatie in veldritland want Sven Nys heeft zijn suprematie op de Koppenberg niet kunnen vertalen in een tiende overwinning. De klassieker in Oudenaarde was een kolfje naar de hand van de jonge wolf Wout Van Aert. Beklijvend was de finale wel, want Van Aert en Nys vochten het uit in een sprintje met twee waarin Jan Denuwelaere - een ploegmaat van Van Aert- nog even 'handig' in de weg kwam rijden. Oude vos Nys (38) kon er niet mee lachen en pakte uit met een fors wegwerpgebaar. Nys foeterde op de jury en op Denuwelaere die hem hinderde bij het ingaan van de laatste rechte lijn. De jury diskwalificeerde Denuwelaere en smeerde hem een boete van 200 Zwitserse frank aan, maar daar was Nys natuurlijk niets mee. De 20-jarige Van Aert trok er zich niks van aan en bouwde een feestje, al vond hij het ook jammer dat de spurt ontregeld werd door een ploegmaat. Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Tom Meeusen zorgden zowaar voor een volledige Belgische top-5. Magere troost voor Sven Nys: hij verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand van de BPost-trofee.
 2. Pauwels zet Nys in extremis voor schut in Zonhoven
  Update

  Pauwels zet Nys in extremis voor schut in Zonhoven

  Kevin Pauwels heeft de Superprestige-manche in Zonhoven op zijn naam geschreven. Pauwels ging in de slotmeters over Belgisch kampioen Sven Nys, die in de laatste ronde gewonnen spel leek te hebben. De derde plaats ging naar Nederlands kampioen Lars van der Haar. Op de erelijst volgt Pauwels Nys op. De Nederlander Mathieu van der Poel won begin oktober de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten. De derde manche vindt volgende week zondag plaats in Ruddervoorde.
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.