Links: Stybar tijdens de Tour of Leuven, afgelopen zondag.
Rechts: Stybar voor zijn eigen hotel in Tsjechië.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Stybar tijdens de Tour of Leuven, afgelopen zondag. Rechts: Stybar voor zijn eigen hotel in Tsjechië. © BELGA/rv

Stybar over lijdensweg met hartproble­men en miskraam: “Pas toen ik ‘burn-out’ en ‘depressie’ googlede, begreep ik: ‘Nu is het genoeg geweest’”

WielrennenZdenek Stybar (36) weet nu ook wat het leven is. Méér dan koersen winnen, in elk geval. 920 dagen droog inmiddels? Voorlopig geen team meer voor 2023? Ach. “Dat ik opnieuw geniet en me niet liet afglijden naar een depressie, is me een zege waard.” Een openhartig gesprek.

11 reacties

 • Patricia Aubroeck

  4 maanden geleden
  Heel sympathieke en slime persoon.Ik wens dat hij bij een goeie ploeg terecht komt en dat we nog mogen genieten van zijn koersen.
 • Wilfried Suys

  4 maanden geleden
  Lefevere heeft 2x veel moeite gedaan voor Cavendish zelfs wanneer hij tevoren 2 jaar voor een andere ploeg heeft gereden! Waarom dan niet voor Stybar. DE simpathiekste renner in het profpeloton. En steeds respect voor iedereen!! Wilfried Suys
 • Suzanne Govaerts

  4 maanden geleden
  Veel sterkte gewenst
 • glenn wouters

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat hij bij QS kan verlengen. Hij is een deel van het meubilair, en als je de koers kijkt kan je zien dat hij heel veel werk opknapt voor de ploeg. Goede renners hoeven niet altijd winnaars te zijn.
 • Dirk Schollen

  4 maanden geleden
  Nuchtere mens. Een voorbeeld voor velen. Het was de laatste veldrijder waar ik echt voor gesupporterd heb. Ik hoop dat hij zijn carrière dan ook waardig en gepast kan afsluiten op een vrij goed niveau.
 1. Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross
  1

  Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudi­ge wereldkam­pi­oen op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Zondag maakt Wout van Aert zijn langverwachte rentree in het veld. De Belgische kampioen verschijnt aan de start van de Wereldbekermanche in Antwerpen. Samen met Mathieu van der Poel - die vorige week bij zijn wederoptreden meteen aan het langste eind trok - is hij de duurste renner in de Gouden Cross, maar Van Aert is een garantie op veel punten. Neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden Cross-ploeg? Of neem je een risico en laat je hem links liggen?