Links: Stybar tijdens de Tour of Leuven, afgelopen zondag.
Rechts: Stybar voor zijn eigen hotel in Tsjechië.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Stybar tijdens de Tour of Leuven, afgelopen zondag. Rechts: Stybar voor zijn eigen hotel in Tsjechië. © BELGA/rv

Stybar over lijdensweg met hartproble­men en miskraam: “Pas toen ik ‘burn-out’ en ‘depressie’ googlede, begreep ik: ‘Nu is het genoeg geweest’”

WielrennenZdenek Stybar (36) weet nu ook wat het leven is. Méér dan koersen winnen, in elk geval. 920 dagen droog inmiddels? Voorlopig geen team meer voor 2023? Ach. “Dat ik opnieuw geniet en me niet liet afglijden naar een depressie, is me een zege waard.” Een openhartig gesprek.

11 reacties

 • Patricia Aubroeck

  2 maanden geleden
  Heel sympathieke en slime persoon.Ik wens dat hij bij een goeie ploeg terecht komt en dat we nog mogen genieten van zijn koersen.
 • Wilfried Suys

  2 maanden geleden
  Lefevere heeft 2x veel moeite gedaan voor Cavendish zelfs wanneer hij tevoren 2 jaar voor een andere ploeg heeft gereden! Waarom dan niet voor Stybar. DE simpathiekste renner in het profpeloton. En steeds respect voor iedereen!! Wilfried Suys
 • Suzanne Govaerts

  2 maanden geleden
  Veel sterkte gewenst
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat hij bij QS kan verlengen. Hij is een deel van het meubilair, en als je de koers kijkt kan je zien dat hij heel veel werk opknapt voor de ploeg. Goede renners hoeven niet altijd winnaars te zijn.
 • Dirk Schollen

  2 maanden geleden
  Nuchtere mens. Een voorbeeld voor velen. Het was de laatste veldrijder waar ik echt voor gesupporterd heb. Ik hoop dat hij zijn carrière dan ook waardig en gepast kan afsluiten op een vrij goed niveau.
 1. Evenepoel passeert met regenboog-cabrio aan het Lotto Park op weg naar Grote Markt in Brussel
  Play
  Wielrennen
  4

  Evenepoel passeert met regenboog-ca­brio aan het Lotto Park op weg naar Grote Markt in Brussel

  Remco Evenepoel wordt vandaag in Dilbeek en Brussel gevierd als wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta. Evenepoel trekt in een gepersonaliseerde BMW-cabrio van Quick.Step-Alpha Vinyl-sponsor Lemmens-Le Couter naar de Grote Markt. Vanochtend kwam hij aan het Cultureel Centrum in Dilbeek al toe met de zwarte wagen. Op de carrosserie twee regenboogstrepen en verwijzingen naar zijn wereldkampioenentrui en rode leiderstrui in de Vuelta. In de namiddag passeerde hij aan het Lotto Park waar hij een open doekje kreeg van de Anderlecht-fans.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.