De laatste keer dat Alaphilippe, Van Aert en Van der Poel samen in koers kwamen, zorgde dat voor spektakel in de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
De laatste keer dat Alaphilippe, Van Aert en Van der Poel samen in koers kwamen, zorgde dat voor spektakel in de Ronde van Vlaanderen. © BELGA

Strade Bianche wordt pas hun vijfde onderlinge WorldTour-confrontatie: de ‘Grote Drie' statistisch vergeleken

WielrennenWedstrijden waarin Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Mathieu van der Poel samen aan de start verschijnen: je kunt ze op één hand tellen. Met andere woorden: geniet er zaterdag - en bij uitbreiding de komende weken - dubbel en dik van. 

14 reacties

 • Els Martin

  1 maand geleden
  Diegene die de Amstel een kermiskoers vinden...kenners ontegensprekelijk! Één van de drie zal winnen want ze zijn aan mekaar gewaagd.
 • Steve Tish

  1 maand geleden
  @Pieter & Gerry, profetische woorden 😋
 • Pieter Verhulst

  1 maand geleden
  Alle 3 top, Alaphilippe vind ik wel een beetje te irritant en nerveus renner, te veel smoelentrekker. Dus meer sympathie voor de 2 uit de lage landen. Ik denk wel dat koersritme gebrek Wout gaat parten spelen. Mijn gok MVDP of Mollema zoals iemand al aanhaalde. Enfin leuk namiddagje tv met prachtig landschap en tof parcours. Voor mij zijn er maar 2 heroïsche parcours, Strade en Parijs-Roubaix.
 • Gigi L'amoroso

  1 maand geleden
  Woutje gaat die winnen
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Wie VDP wil kloppen zal zijn tenen moeten uitkuisen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermiskoers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermis­koers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”

  De meningen zijn verdeeld over de nieuwe Amstel Gold Race. Het draaien en keren in Nederlands Limburg wordt onder druk van corona dit jaar vervangen door dertien rondjes op een lokaal circuit. Organisatoren Leo van Vliet en Michael Boogerd schetsen het parcours. “Ik hoop gewoon dat de trend van de voorbije weken wordt doorgezet en dat we lekker gaan koersen. All out.”
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"