Sterke Uran blaast iedereen weg in klimtijdrit, Carapaz behoudt leiderstrui in Zwitserland

WielrennenRigoberto Uran heeft op indrukwekkende wijze de klimtijdrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Colombiaan was maar liefst veertig seconden sneller dan Julian Alaphilippe, die uit de rittenkoers stapt. Richard Carapaz werd vierde en behield zijn leiderstrui.

0 reacties

 1. Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille
  Olympische Spelen
  95

  Vliegmachi­ne Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

  Niet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.
 2. Tom Boonen zag hoe Van Aert in een positie zat waarin hij niet kon winnen: “Er was geen oplossing voor Wout”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  17

  Tom Boonen zag hoe Van Aert in een positie zat waarin hij niet kon winnen: “Er was geen oplossing voor Wout”

  “Het is het lot van de grote favoriet: iedereen kijkt naar jou en niemand wil je helpen. Wout van Aert was zaterdag supersterk, maar ik zag meteen dat het héél moeilijk ging worden. Carapaz was één van de sterksten vooraan, maar als hij niet had gewonnen, dan had een ander wel geprofiteerd. Wout zat in een positie waarin hij niet kon winnen. Ik heb het ook meegemaakt: er is gewoon geen oplossing voor die situatie”, aldus onze columnist Tom Boonen.