AFP
Volledig scherm
© AFP

Sterke Thomas De Gendt rekent af met Mohoric en wint slotrit in Ronde van Catalonië, Yates eindwinnaar

WielrennenThomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft de slotetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Op de laatste klim schudde hij Matej Mohoric op indrukwekkende wijze af, genoeg voor de overwinning. De leidersplaats van Adam Yates kwam niet meer in gevaar.

6 reacties

 • grootaert rené

  7 maanden geleden
  Thomas De Gendt is een van die Belgische renners die maakt dat er bij ons zoveel wielerliefhebbers zijn! : veel aanvallend koersen.
 • Jean Emare

  7 maanden geleden
  De enige van Lotto die momenteel een meerwaarde is. Misschien eens meedoen aan de RVV Thomas!
 • luc van duyse

  7 maanden geleden
  Deze behoort tot die categorie renners die het de moeite maakt om deze sport te volgen!
 • Chris Vanderheyden

  7 maanden geleden
  Knap Thomas! Harde werker, het is je meer dan gegund!
 • H V

  7 maanden geleden
  Ieder jaar levert hij sterke prestaties af. Proficiat.
 1. Patrick Lefevere bezoekt muurtje waarover Evenepoel viel: “Remco mag blij zijn dat hij nog leeft”
  Play
  Exclusieve docu
  13

  Patrick Lefevere bezoekt muurtje waarover Evenepoel viel: “Remco mag blij zijn dat hij nog leeft”

  Gisteravond was de documentaire ‘Ik ben Remco’ te zien op VTM en VTM GO. Daarin zag u onder meer hoe Deceuninck-Quick.Step-manager Patrick Lefevere een bezoek brengt aan het muurtje waarover Remco Evenepoel viel tijdens de Ronde van Lombardije vorig jaar. “Ten eerste mag Remco blij zijn dat hij nog leeft”, zegt Lefevere. “En ten tweede mag hij blij zijn dat hij er niks aan overgehouden heeft - voor hetzelfde geld was hij verlamd.” Na de val van Evenepoel was het voor iedereen bang afwachten. “Eigenlijk wil je het niet zien, maar tegelijkertijd wil je ook zo snel mogelijk een beeld. De camera bleef er lang bij. Daar kwam kritiek op, mensen vonden het sensatie zoeken. Maar ik vond het goed omdat we zo zagen dat hij bewoog. Na de val zijn we in één ruk naar het ziekenhuis van Como gereden. We waren er net op tijd om hem uit de ambulance te zien komen. Remco was natuurlijk heel erg aan het wenen, zoals iedereen daar. En het eerste wat hij zei tegen mij was ‘sorry’ (lacht).”