Mauri Vansevenant.
Volledig scherm
Mauri Vansevenant. © VTM NIEUWS/PHOTONEWS

Sterke Mauri Vansevenant (21) rijdt 190 kilometer in de aanval en duikt dan het decor in: “Ik had de benen om het af te maken”

WielrennenAangename kennismaking met Mauri Vansevenant. De 21-jarige neoprof van Deceuninck-Quick.Step reed bijna 200 kilometer in het offensief in de Waalse Pijl. Hij leek ook alleen aan de slotklim van de Muur van Hoei te beginnen, tot hij op 4 kilometer van de streep het decors indook. “Jammer dat ik de controle over mijn fiets verloor.”

 1. LIVE DRIEDAAGSE BRUGGE-DE PANNE. Geen passage door de Moeren door hevige wind?
  Wielrennen

  LIVE DRIEDAAGSE BRUGGE-DE PANNE. Geen passage door de Moeren door hevige wind?

  Het Belgische wielerseizoen komt vandaag ten einde met de AG Driedaagse Brugge-De Panne, meteen ook de laatste WorldTour-eendagskoers van het jaar. Met Caleb Ewan, Alexander Kristoff en Tim Merlier staan er snelle mannen aan de start, maar het valt af te wachten of het wel tot een sprint komt. Ook Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel staat aan de start. Op deze pagina hoeft u niets te missen van het koersverloop.
 2. Gaviria test voor de tweede keer positief op corona: zeldzaam, maar niet onmogelijk
  Giro

  Gaviria test voor de tweede keer positief op corona: zeldzaam, maar niet onmogelijk

  Brute pech voor Fernando Gaviria (26). De Colombiaanse topspurter heeft voor de tweede keer in enkele maanden positief getest op het coronavirus en moet de Giro verlaten. In maart kreeg Gaviria het virus al te pakken in de UAE Tour. Dat iemand twee keer besmet geraakt met het coronavirus is zeldzaam, maar niet onmogelijk, vertelt onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “In België kennen we slechts drie gevallen van die aard.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement