Patrick Lefevere.
Volledig scherm
Patrick Lefevere. © Photo News

Soudal wordt in 2023 sponsor van ploeg Lefevere, die budget minstens moet verdubbelen om in topklasse mee te draaien

WielrennenWielersponsor Soudal ruilt in 2023 Lotto voor de ploeg van Patrick Lefevere. Het team zal dan officieel Soudal-Quick.Step heten. Lefevere moest na het afhaken van Deceuninck naar een nieuwe hoofdsponsor op zoek. Die haalt hij nu weg bij Lotto, de oudste Belgische WorldTour-ploeg. Lotto zelf blijft voorlopig achter met lege handen, maar blijft na 2022 hoe dan ook in het wielrennen.

20 reacties

 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  Toch logisch dat een sponsor resultaten wil zien. En dat kan met de wolfpack. Over Lotto zullen we maar zwijgen zeker.
 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  Luk dierick , juist tijdens de Corona hebben veel mensen verbouwingen gedaan . Ik heb ook veel soudal gebruikt , thuis en bij de kinderen . Je moest daarvoor niet naar de winkel . Mijn zoon in de bouw is maar 1 week thuis geweest tijdens de crisis .
 • luc dierick

  4 maanden geleden
  Goed nieuws voor de sluwe Lefevere Slecht nieuws bouwer verbouwer De Soudal producten zullen een centje opslaan onder een of andere drogreden (corona) om het sponsoren mogelijk te maken op kosten van de consument die altijd de rekening betaald (Sponsoren geld is consumentengeld )
 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  Soudal heeft groot gelijk . Lotto is een ploegje dat nog amper aan de bak komt. Niet moeilijk als je 2 oude mannen als Gilbert en Degenkolb een miljoenencontract aanbiedt en het jonge talent op straat zet. De resultaten zijn er dan ook. Gelukkig nog Caleb Ewan en Brent Van Moer anders was het helemaal huilen met de pet op.
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Logisch: Lotto staat nog altijd voor ploeg die de jongeren een kans moet geven en dan ziet de CEO van Soudal zijn geld verloren gaan aan de gepensioneerden Gilbert en Degenkolb. Lefevere is een betere manager dan Lelangue en weet dus duidelijk waar het sponsorgeld te vinden is
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Zondagskind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurrentie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”
  Play
  Tour de France
  1

  Zondags­kind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurren­tie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”

  De Slovenen zijn enthousiast. Tadej Pogacar (23) en Primoz Roglic (31) kunnen de Tour van volgend jaar best wel pruimen. Er is vanalles wat: een korte tijdrit, een lange tijdrit, wind in Denemarken, hoogtemeters, kasseien, grindstroken en dan mag Egan Bernal (24) er gerust ook nog bij voor de titelverdediger. “Beter doen dan dit seizoen? Dat kan me eigenlijk niet schelen.”