Patrick Lefevere.
Volledig scherm
Patrick Lefevere. © Photo News

Soudal wordt in 2023 sponsor van ploeg Lefevere, die budget minstens moet verdubbelen om in topklasse mee te draaien

WielrennenWielersponsor Soudal ruilt in 2023 Lotto voor de ploeg van Patrick Lefevere. Het team zal dan officieel Soudal-Quick.Step heten. Lefevere moest na het afhaken van Deceuninck naar een nieuwe hoofdsponsor op zoek. Die haalt hij nu weg bij Lotto, de oudste Belgische WorldTour-ploeg. Lotto zelf blijft voorlopig achter met lege handen, maar blijft na 2022 hoe dan ook in het wielrennen.

20 reacties

 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Toch logisch dat een sponsor resultaten wil zien. En dat kan met de wolfpack. Over Lotto zullen we maar zwijgen zeker.
 • Eric De Baeremaeker

  1 jaar geleden
  Luk dierick , juist tijdens de Corona hebben veel mensen verbouwingen gedaan . Ik heb ook veel soudal gebruikt , thuis en bij de kinderen . Je moest daarvoor niet naar de winkel . Mijn zoon in de bouw is maar 1 week thuis geweest tijdens de crisis .
 • luc dierick

  1 jaar geleden
  Goed nieuws voor de sluwe Lefevere Slecht nieuws bouwer verbouwer De Soudal producten zullen een centje opslaan onder een of andere drogreden (corona) om het sponsoren mogelijk te maken op kosten van de consument die altijd de rekening betaald (Sponsoren geld is consumentengeld )
 • eric reynebeau

  1 jaar geleden
  Soudal heeft groot gelijk . Lotto is een ploegje dat nog amper aan de bak komt. Niet moeilijk als je 2 oude mannen als Gilbert en Degenkolb een miljoenencontract aanbiedt en het jonge talent op straat zet. De resultaten zijn er dan ook. Gelukkig nog Caleb Ewan en Brent Van Moer anders was het helemaal huilen met de pet op.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Logisch: Lotto staat nog altijd voor ploeg die de jongeren een kans moet geven en dan ziet de CEO van Soudal zijn geld verloren gaan aan de gepensioneerden Gilbert en Degenkolb. Lefevere is een betere manager dan Lelangue en weet dus duidelijk waar het sponsorgeld te vinden is
 1. Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddellijke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”
  Wielrennen
  21

  Tom Dumoulin (31) stopt met onmiddel­lij­ke ingang met koersen: “De tank is leeg, de benen voelen zwaar”

  Tom Dumoulin (31) houdt het wielrennen voor bekeken. De Nederlander van Jumbo-Visma nam begin 2021 al een tijd afscheid van het koersen, omdat hij zich nog moeilijk kon opladen. Eerder dit jaar raakte bekend dat dit zijn laatste jaar op de fiets zou zijn, maar nu laat zijn team weten dat hij met onmiddellijke ingang afscheid neemt. “Ik heb er keihard voor gewerkt, ik heb er jarenlang heel veel passie en plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden”, aldus de ex-winnaar van de Giro.