Vic Swerts en Dirk Coorevits.
Volledig scherm
PREMIUM
Vic Swerts en Dirk Coorevits. © PN

Soudal-top licht voor het eerst transfer van Lotto naar Quick.Step toe: “Van Aert had al in onze ploeg moeten zitten. Alleen is dat voorstel te laat overhandigd”

WIELRENNEN‘Soudal naar ploeg Patrick Lefevere’. Dat was in 2021 zo’n beetje de Belgische wielertransfer van het jaar. Zelfs al komt de naam van de Kempense siliconenfabrikant pas in 2023 op de truitjes van Lefevere. Negen jaar lang verzekerde Soudal wielerploeg Lotto van financiële armslag, maar resultaten bleven uit. Dat moet straks anders en beter, zeggen Soudal-stichter baron Vic Swerts (82) en CEO Dirk Coorevits in een exclusief gesprek met deze krant. “Wij bemoeien ons niet. Zo makkelijk is het niet om Patrick Lefevere te spelen.”

8 reacties

 • Bernard Deplacie

  4 maanden geleden
  Lotto heeft met De Lie een nieuw uithangbord. Ze moeten niet zeuren met zo'n renner. En wat hebben ze niet allemaal in de pijplijn. En Viktor en Caleb niet vergeten. Veel ploegen zouden hiervoor de helft van de ploeg verkopen. Nu nog wat renners die mee kunnnen in de bergetappes en die komen eraan...
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Was niets voor Wout een ploeg die als los zand aan elkeer hangt en heel weinig professionaliteit uitstraalt, met geld koop je niet alles..sfeer is minstens zo belangrijk..
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  Enkele jaren geleden haalde men de neus op voor dat crosserke. Van Mathieu had men ook twijfels of hij het op weg wel kon maken ,evenals van Merlier en Hermans, maar gelukkig hebben die sportief revanche gemaakt.
 • Jose Delie

  5 maanden geleden
  Iedere ploeg wil Van aert ! Logisch !
 • René Pijnacker

  5 maanden geleden
  Zolang Remco bij QS rijdt zal Wout daar niet tekenen verwacht ik.
 1. Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”
  PREMIUM
  6

  Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgeno­ten, jeugdriva­len en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

  Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn om een dutje te doen.”