Vic Swerts en Dirk Coorevits.
Volledig scherm
PREMIUM
Vic Swerts en Dirk Coorevits. © PN

Soudal-top licht voor het eerst transfer van Lotto naar Quick.Step toe: “Van Aert had al in onze ploeg moeten zitten. Alleen is dat voorstel te laat overhandigd”

WIELRENNEN‘Soudal naar ploeg Patrick Lefevere’. Dat was in 2021 zo’n beetje de Belgische wielertransfer van het jaar. Zelfs al komt de naam van de Kempense siliconenfabrikant pas in 2023 op de truitjes van Lefevere. Negen jaar lang verzekerde Soudal wielerploeg Lotto van financiële armslag, maar resultaten bleven uit. Dat moet straks anders en beter, zeggen Soudal-stichter baron Vic Swerts (82) en CEO Dirk Coorevits in een exclusief gesprek met deze krant. “Wij bemoeien ons niet. Zo makkelijk is het niet om Patrick Lefevere te spelen.”

8 reacties

 • Bernard Deplacie

  4 maanden geleden
  Lotto heeft met De Lie een nieuw uithangbord. Ze moeten niet zeuren met zo'n renner. En wat hebben ze niet allemaal in de pijplijn. En Viktor en Caleb niet vergeten. Veel ploegen zouden hiervoor de helft van de ploeg verkopen. Nu nog wat renners die mee kunnnen in de bergetappes en die komen eraan...
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Was niets voor Wout een ploeg die als los zand aan elkeer hangt en heel weinig professionaliteit uitstraalt, met geld koop je niet alles..sfeer is minstens zo belangrijk..
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  Enkele jaren geleden haalde men de neus op voor dat crosserke. Van Mathieu had men ook twijfels of hij het op weg wel kon maken ,evenals van Merlier en Hermans, maar gelukkig hebben die sportief revanche gemaakt.
 • Jose Delie

  5 maanden geleden
  Iedere ploeg wil Van aert ! Logisch !
 • René Pijnacker

  5 maanden geleden
  Zolang Remco bij QS rijdt zal Wout daar niet tekenen verwacht ik.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”

  Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”

  Wat was nu het meest hachelijke van de voorbije dagen? Was het dat Wout van Aert door een voorbijrijdende betonmolen de pas werd afgesneden? Het nieuws over de sponsoring van Jumbo? Of toch dat Dylan van Baarle er komende zondag niet bij is in de Ronde van Vlaanderen? Het laatste, zegt Wout van Aert. Hij spreekt van “een aderlating” voor de ploeg. En raakt van vrachtwagens en sponsors niet snel geïntimideerd.
 2. Onze spookrijder over het ‘wondermiddel’ dat voor ophef in het peloton zorgt: “Op termijn is het slecht. Je maakt je lichaam er afhankelijk van”
  PREMIUM

  Onze spookrij­der over het ‘wondermid­del’ dat voor ophef in het peloton zorgt: “Op termijn is het slecht. Je maakt je lichaam er afhanke­lijk van”

  Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Vlak voor de Ronde van Vlaanderen heeft de spookrijder het over de nieuwe ‘wondermiddeltjes’ in het peloton. Bakpoeder, maar vooral het ophefmakende medicijn Thyrax komt aan bod. “Ik ben geen fan. Als je ermee stopt, krijg je het omgekeerde effect.”