Mauri Vansevenant.
Volledig scherm
Mauri Vansevenant. © Photo News

Slecht nieuws uit Calpe: Vansevenant (gebroken duim) en Cavagna (gebroken rugwervel) aangereden op training

WielrennenPech voor Mauri Vansevenant. En nog méér voor zijn ploegmaat bij Quick.Step-Alpha Vinyl, Rémi Cavagna. Bij een val op de eerste trainingsstage van het team in Calpe brak onze landgenoot zijn rechterduim en de Fransman een ruggenwervel (L1). 

5 reacties

 • Rudi Olbrechts

  5 maanden geleden
  Ik ben ook gaan fietsen in Spanje 2 maand geleden en moest hier in België de automobilisten met evenveel respect rond rijden dan ginder het fiets verkeer zou veel veiliger zijn. Alle Spaanse chauffeurs houden minstens 1,5 meter afstand van een fietser en anders blijven ze even wachten om voorbij te steken. Maar niet iedereen snapt het om hoffelijk te zijn in het verkeer. Olbrechts Rudi.
 • Hubert Collaer

  5 maanden geleden
  Veel moed en sterkte voor de revalidatie ,Mauri en Remi
 • Marcus Camps

  5 maanden geleden
  De gewone weg van Calpe richting Benidorm is een weg waar ik niet durf opkomen. Levensgevaarlijk. Dat begint al met het feit dat je daar een kleine tunnel moet induiken en verder rijden ze gewoon als gekken. Totaal niet te vergelijken met Mallorca waar er enorm veel respect is voor fietsers. Twee meter verplichte afstand dezer dagen zelfs. In groep met een wagen er achter is het natuurlijk veel veiliger dan met een paar vrienden... Maar tegen een auto die plots je baan opkomt sta je machteloos.
 • Erwin Werwaarts

  5 maanden geleden
  Het is aangenaam en tevens hard werken op een renfiets in Calpé . Goede lucht , goed weer , mooie zichten en menige hoogteverschillen , sterk en zwak . Doch er zijn niet overal fietspaden aldaar . Op sommige drukke grote banen daar rijden , waar de autosnelheden hoog zijn , en de auto's vlak naast je razen , is het ogen op je rug hebben of spelen met je leven .
 • marc van de poel

  5 maanden geleden
  Tegenslag voor de veelbelovende sporters. Veel sterkte bij jullie revalidatie, Mauri en Remi.