Michael Schär met een jonge fan.
Volledig scherm
Michael Schär met een jonge fan. © @michaelschar

Schär deelt pakkend bericht na uitsluiting uit Ronde: “Drinkbus uit Tour van 1997 herinnerde mij élke dag aan mijn wielerdroom”

Ronde van VlaanderenEén ding staat vast: de nieuwe regels van de UCI zullen nog tot de nodige discussies leiden. Michael Schär (34) werd tijdens de Ronde van Vlaanderen uit de koers gezet nadat hij een bidon richting enkele toeschouwers gooide. En dat mag niet meer sinds 1 april. De Zwitser reageerde één dag na zijn uitsluiting met een emotionele post. 

137 reacties

 • Jakke Troost

  2 weken geleden
  Ik denk dat het grootste deel van die drinkbussen wel terug opgeraapt worden. Het zou wel kunnen gebeuren dat een minder goed gemikte bidon op de weg blijft liggen en een gevaar is voor achtervolgers. In ergere gevallen supporters in hun entousiasme worden aangereden door volgwagens of achtervolgers bij het oprapen.
 • André Brouwers

  2 weken geleden
  Ik ben akkoord dat het weggooien van een drinkbus op een ordentelijke manier moet en kan gebeuren en ik denk dat de meeste renners dat ook willen doen. Als het weggooien van een bidon - ten andere voor iemand die daar mee blij kan zijn - niet wettelijk verboden is in België, dan pleegt de UCI broodroof van renners die toch om den brode fietsen.! Worden officials die door een open da staan te zwaaien op dezelfde manier bestraft? 2 maten, 2 gewichten?
 • Hugo Schelstraete

  2 weken geleden
  Volgende keer stoppen en de drinkbus persoonlijk afgeven dan gaat die kleine sloeber echt gelukkig zijn
 • Christian Verschuere

  2 weken geleden
  Misschien nogal streng. Maar waar ligt anders de grens? Er zal altijd een (drog)reden worden gevonden om het wegwerpen van een drinkbus te rechtvaardigen. De enige test zal zijn als een "kampioen" eens een drinkbus wegwerpt op een niet toegelaten plaats!
 • Patrick Van Bogaert

  2 weken geleden
  Belachelijk en kinderachtig om een renner uit te sluiten voor het weggooien van een bidon wat voor vele mensen een mooie souvenir is
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  Een nieuwe week, dat betekent ook een nieuwe HLN Sportcast. In de nieuwste aflevering ontvangt onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck niemand minder dan Dirk De Wolf en Johan Museeuw. De knappe zege van Wout van Aert in de Amstel Gold Race komt uiteraard aan bod, maar ook Philippe Gilbert - die gisteren aankondigde eind 2022 te stoppen met koersen - is één van de gespreksonderwerpen.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl

 2. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april