Rune Herregodts.
Volledig scherm
PREMIUM
Rune Herregodts. © Photo News/Florian Van Eenoo

Rune Herregodts: half arts, half tijdrijder die Belgische kleuren verdedigt op EK: “Nooit gedacht dat ze mij ooit zouden betalen om te koersen”

WielrennenIs er een dokter in de zaal? Rune Herregodts (24) - roepnaam ‘Den Dok’ - is vierdejaars student geneeskunde en verdedigt vandaag als enige man de Belgische kleuren op het EK tijdrijden in München. “Voor de top acht zou ik tekenen.” Daarvoor rekent Herregodts ook op marginal gains, al is dat niet evident. “In de Tour zag ik dat veel tijdrijders met een brede tijdrithelm reden. Ik heb aan de ploeg gevraagd om mijn helm met de maat small in te ruilen voor een large. Geld voor een windtunnel is er niet.”

4 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Heel mooi resultaat, gewoon elke dag naar de Unief knallen op de fiets en die 1.30min is snel goedgemaakt...
 • LAURENT DEVRIENDT

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat voor deze man Topsport en deze studies combineren bravo Top talent de bewijzen zullen nog wel volgen tijdens intervieuws op televisie komt er verstandige praat uit Heeft al mooie dingen laten zien Blijf er zeker in geloven want je kan het Succes in je loopbaan en hopelijk een mooi resultaat op het EK
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Sterke beer, maar geen toptalent. Bij de eersten na enkele kilometers uit de wielen gereden worden in Durbuy, tijdens de Ronde van België, is niet echt wat je verwacht een grote belofte. Maar goed, hij doet nu wat hij leuk vindt blijkbaar, zuipt niet en rookt niet, en kan binnen drie jaar ook nog alles resoluut op de geneeskunde zetten.
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Kop op rune je kan het zeker weten
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Jan Vertonghen en Oumi hebben begrip voor acties Mathieu van der Poel: “Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren”
  Wielrennen
  19

  Jan Vertonghen en Oumi hebben begrip voor acties Mathieu van der Poel: “Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren”

  De koersactualiteit is ondanks de interlandbreak ook Jan Vertonghen niet ontgaan. De Anderlecht-verdediger sprak in een tweet zijn begrip uit voor de reactie van Mathieu van der Poel na diens ruzie zondagochtend in het teamhotel van de Nederlanders met twee tieners. Oumi Rayane, de verloofde van Remco Evenepoel, wenste Van der Poel en zijn vriendin Roxanne veel moed. Ook Sven Nys komt met een steunbetuiging.
 1. KOERS KORT. Ballerini volgt ploegmaat Evenepoel op in Coppa Bernocchi - Alec Segaert wint Ronde van Lombardije voor beloften
  Koers kort
  7

  KOERS KORT. Ballerini volgt ploegmaat Evenepoel op in Coppa Bernocchi - Alec Segaert wint Ronde van Lombardije voor beloften

  In Italië heeft thuisrijder Davide Ballerini (28) de Coppa Bernocchi gewonnen. De renner van Quick.Step-Alpha Vinyl was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton en volgt zo op de erelijst ploegmaat Remco Evenepoel op. Voor Ballerini, vorig jaar winnaar van de Omloop, was het de tweede zege van het seizoen. Eind juli won-ie al een etappe in de Ronde van Wallonië.