Sven Vanthourenhout en Sven Nys in 2017.
Volledig scherm
Sven Vanthourenhout en Sven Nys in 2017. © BELGA

Ruis op de lijn tussen Sven Nys en Sven Vanthourenhout: “Ik wil gerust met hem babbelen, maar ik blijf bij mijn standpunt”

Wielrennen“Na het WK moeten we dit eens uitpraten.” Het was een niet mis te verstane boodschap van Sven Nys voor Sven Vanthourenhout in Extra Time Cross. De niet-selectie van zoon Thibau, bepaalde uitspraken van de bondscoach daaromtrent en ongetwijfeld ook de diepere grond van hun spaakgelopen vriendschap: het blijft hem dwars zitten. Vanthourenhout zegt open te staan voor dialoog. “Maar het zal mijn standpunt niet veranderen.”

88 reacties

 • Rudi Pieters

  8 maanden geleden
  Nys is in meer crossen voor vertrynge dan achter had zeker verdient voor geselecteerd te worden heb het nagekeken vertrynge wel een doorzetter minder opgegeven
 • Marc Koenegrachts

  8 maanden geleden
  Wat veel mensen hier precies niet weten is dat Thibau Nys een eerste jaar belofte is die dus niet zondag (vandaag) zou meerijden (als hij geselecteerd was) maar wel op zaterdag bij de beloften. Tuurlijk zal een eerste jaar belofte niet direct wedstrijden winnen bij de elite. Kijk eens niet naar de naam maar puur naar de uitslagen: Joran Wyseure: 6 x in de top 20, waarvan 1 x in de top 10. Thibau Nys: 9 x in de top 20, waarvan 2 x in de top 10. Joran is bijna 2 jaar ouder!
 • Gerard Vanhaecke

  8 maanden geleden
  Een bende TWEEDRACHT Al even goed als de nieuwsbrengers de Virologen en Collega's opjutten om de oorzaak van corona misverstanden in de schoenen van de Gezagvoerders te schuiven. en omgekeerd Al even zo goed trachten reporters de Twee Sfen's en ook Wout en Mathieu tegen elkaar in het harnas te jagen. foei Michel, Renaat, Carl en alle anderen Is er al geen miserie genoeg in de wereld ?? Vrienden moeten kunnen kijven maar moeten vrienden blijven. En...Thybautje beter dat dan een cadeautje
 • MARIA VERHAERT

  8 maanden geleden
  opgeheven ?? wat bedoel je daarmee johan vandeweghe?
 • nicole desseyn

  8 maanden geleden
  Goede beslissing van de bondscoach omdat uw achternaam Nys is krijgt ge geen voorkeursbehandeling bewijzen wat je kan is de boodschap
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.