Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ronde-winst van Asgreen wordt er alleen maar straffer op: cijfers tonen aan dat Van der Poel toch niet zo slecht sprintte

Ronde van Vlaanderen“Bij mij was de sprint na vijf seconden voorbij. Er zat niets meer op”, vertelde Mathieu van der Poel na zijn tweede plek in de Ronde van Vlaanderen. Maar cijfers op Strava tonen aan dat zijn spurt niet zó slecht was als ‘MVDP’ zelf liet uitschijnen. Tien seconden aan meer dan 1.200 Watt. Het maakt de winst van Kasper Asgreen alleen maar straffer. 

23 reacties

 • patrick isenborghs

  2 weken geleden
  Walter De Vuyst tussen goed en supergoed zoals hij een maand geleden was zit enorm veel verschil maar asgreen was nu de verdiende winnaar zonder twijfel
 • Walter De Vuyst

  2 weken geleden
  @ Patrick Isenborghs , Mathieu van der Poel was echt goed maar Kasper Asgreen was nog een klasse sterker . Daarom staat alleen de Deen op het plaatje .
 • patrick isenborghs

  2 weken geleden
  als vdp echt goed was stond asgreen niet op de foto
 • Stefaan Liessens

  2 weken geleden
  Blijf erbij... Mathieu was te gretig in de finale. Hij wou absoluut Wout op afstand houden en ging ervan uit dat Asgreen hem niet ging kloppen in de spurt... viel dat eventjes tegen.
 • Willy Deveulder

  2 weken geleden
  Noem mij een cynicus maar die Deen komt dit jaar toch echt wel als een duiveltje uit een doosje en hij wint niet zomaar wat wedstrijden he. Mvdp en Van Aert zijn niet bepaald sukkelaars in vermogen gesproken en die kerel walst er overeen met waarden die toch wel opmerkelijk zijn. Wout & Matthieu hebben een gans palmares bij elkaar gesprokkeld dus niemand verschiet daar van maar die Kasper .. binnen 10 jaar zullen we de waarheid wel te weten komen vrees ik.
 1. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl

 2. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april