BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

'Ro-da-ni-aaaa': bekendste oorwurm verdwijnt na 50 jaar definitief uit koers

De komst van de koers zal nooit nog hetzelfde klinken. Horlogemerk Rodania legt haar meer dan 50-jarige oorwurm – 'Ro-da-ni-aaaa', gevolgd door Beethovens 'ta-ta-ta-taaa' immers onmiddellijk het zwijgen op. 

11 reacties

 • Steven Sylvie

  5 jaar geleden
  na 50 jaar mag er al eens een nieuwe wind waaien, renners en publiek zijn ook dezelfde niet meer van 50 jaar geleden. go " DECEUNINCK " geef er een lap op
 • Guy Boodts

  5 jaar geleden
  Alle tradities moeten verdwijnen. Spijtig.
 • Pas Quello

  5 jaar geleden
  Cracco is omhooggevallen nouveau riche. Alleen klootjesvolk is geinteresseerd in de koers. Vandaar. Als protest zal Rodania sowieso weerklinken tijdens de komende voorjaarskoersen ! Al was het via met luidsprekers versterkte You Tube... Tradities zijn al zeldzaam genoeg.
 • eric debanne

  5 jaar geleden
  Nu de koers nog weg !
 • Steven Dheedene

  5 jaar geleden
  nu enkel de koers zelf laten verdwijnen en we zijn weeral een stap dichter bij de ideale wereld
 1. Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebreide voorbeschouwing van Michel Wuyts
  PREMIUM
  1

  Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebrei­de voorbe­schou­wing van Michel Wuyts

  Het nieuwe wielerseizoen is intussen van start gegaan, maar er staan nog heel wat interessante koersen op het programma. Dankzij de Wielergids van Het Laatste Nieuws ben je perfect voorbereid op het wegseizoen in 2023. In de HLN-wielergids staat een voorstelling van alle mannen- en vrouwenploegen, de volledige seizoenskalender en een vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes. Bovendien voorziet onze analist Michel Wuyts je van een uitgebreide voorbeschouwing. “Het wordt een fantastische lente”, voorspelt hij.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Onze spookrijder over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmoment: "Die twee samen is iets raars”
  PREMIUM
  5

  Onze spookrij­der over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmo­ment: "Die twee samen is iets raars”

  Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Net voor de E3 Saxo Bank Classic had hij het onder meer nog over het gerucht dat Pogacar en Van der Poel een entente zouden hebben gemaakt, de ongemakkelijke scène in de zetel en wie nu de tofste is: Van Aert of Van der Poel.