Volledig scherm
© Reuters

Rik Verbrugghe reed 19 jaar geleden snelste tijdrit ooit: “En toch had ik niet het beste gevoel”

WielrennenHet is dag op dag 19 jaar geleden dat Rik Verbrugghe de snelste tijdrit ooit reed. In de Giro-proloog van 2001 verblufte hij met een waanzinnig gemiddelde van nét geen 59 km/u. “Toen ik over de streep kwam, vroeg ik me af of het wel voldoende zou zijn.”

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Ploeg Campenaerts gered: teammanager vindt nieuwe sponsor
  Wielrennen

  Ploeg Campe­naerts gered: teammana­ger vindt nieuwe sponsor

  Goed nieuws voor Victor Campenaerts (29): terwijl iedereen ervan uit ging dat zijn ploeg volgende maand zou ophouden te bestaan na het afhaken van hoofdsponsor NTT, komt er nu toch een doorstart. Eigenaar Douglas Ryder heeft een nieuwe sponsor en vers kapitaal gevonden, waardoor het team gered is. Hoe de ploeg gaat heten, is nog niet bekend. Voorlopig circuleert de naam Team Qhubeka, naar het sociale project (uitdelen van fietsen in Afrika) waarvoor de ploeg zich al jaren engageert. Voor Campenaerts is de onverwachte wending uitstekend nieuws: hij kan zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever stopzetten. De werelduurrecordhouder heeft nog een lopend contract tot eind 2022 dat gewoon wordt overgenomen in de nieuwe structuur.
 1. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort

 2. Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk
  Play

  Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk