AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

“Renners van de Franse Delko-ploeg overtuigden hun bazen om hem een contract te geven”: hoe al heel snel duidelijk werd dat Girmay een toptalent is

WielrennenHij gaat naar huis nu. Naar zijn vrouw en naar zijn dochertje Leila. Binjamin Girmay (21), de eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem, is sinds 3 januari hier en heeft zijn familie nog niet gezien. Behalve dan via een internetverbinding. En dan nog vaak een slechte. Toen hij zilver won bij de beloften op het WK in Leuven werd hij als en held ontvangen in Asmara. Had het gekund, ze hadden 2 maanden met hem rondgetoerd langs alle Afrikaanse wielerbonden. Wat gaat dat dan nu geven? Een klassieke zege bij de profs. “Dit kan veel veranderen voor mij”. Portret van de winnaar. 

4 reacties

 • Ludo Vermeulen

  12 maanden geleden
  Ik lees dat velen verrast zijn door dit mooie resultaat. Dat zijn dan mensen die de laatste twee jaar het wielrennen niet volgen.
 • Bernd Vaes

  12 maanden geleden
  Wie weet, een talent in wording? Hij ziet er in ieder geval intelligent uit. En … zonder kopje maak je het niet in de wielrennerij.
 • Gilbert waterschoot

  12 maanden geleden
  Fantastisch ,gaan we nog veel van horen als hij met zijn voetjes op de grond blijft ,
 • Milan De Backer

  12 maanden geleden
  Toffe kerel en natuurlijk geen last van racisme want hij gedraagt zich en grijpt de kansen die hij krijgt. En over de belasting heeft hij meer dan gelijk. Schandalig hier in West Europa.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Milaan-Sanremo tien kilometer lopen
  12

  Een ‘day after’ à la Wout: Van Aert gaat daags na Mil­aan-Sanremo tien kilometer lopen

  Wout van Aert behaalde gisteren een derde plaats in Milaan-Sanremo. Met 294 kilometer een zware onderneming, maar dat weerhield hem er niet van om vanochtend te gaan lopen. Van Aert trok er nog voor acht uur ‘s morgens op uit voor een tocht van tien kilometer langs de kustlijn in Ventimiglia, een dorpje ten westen van Sanremo. Hij deed er drie kwartier over, goed voor een gemiddeld tempo van 13,2 kilometer per uur. De volgende koers op zijn programma is de E3 Saxo Classic in Harelbeke van komende vrijdag.
 1. Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebreide voorbeschouwing van Michel Wuyts
  PREMIUM
  1

  Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebrei­de voorbe­schou­wing van Michel Wuyts

  Het nieuwe wielerseizoen is intussen van start gegaan, maar er staan nog heel wat interessante koersen op het programma. Dankzij de Wielergids van Het Laatste Nieuws ben je perfect voorbereid op het wegseizoen in 2023. In de HLN-wielergids staat een voorstelling van alle mannen- en vrouwenploegen, de volledige seizoenskalender en een vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes. Bovendien voorziet onze analist Michel Wuyts je van een uitgebreide voorbeschouwing. “Het wordt een fantastische lente”, voorspelt hij.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.