Philippe Gilbert was vorig seizoen ploegmaat van Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Gilbert was vorig seizoen ploegmaat van Remco Evenepoel. © BELGA

Renners kijken ook naar zichzelf om koers veiliger te maken na val Evenepoel: "Soms maken we het zelf gevaarlijk”

WielrennenMaakte Evenepoel een fout, of was het parcours onveilig? Of allebei? Renners kijken naar de UCI en naar de organisatoren om de koers veiliger te maken, maar ook naar zichzelf.

5 reacties

 • Wouter Van Puyvelde

  1 jaar geleden
  Remco heeft hier inschattingsfout gemaakt, te jong geweld. Alles vol stootkussens...dan wordt er nóg gevaarlijker gereden! Dus kampioenen renners: leer het parcour kennen en geen risico's waar niet toegelaten, organisatie: geen gevaarlijke afdalingen of bochten in wedstrijdbepalende zone's. Remco, gauw weer beter en laat je kop niet meer zot maken door de media...
 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  als een renner wint zie je dikwijls de vreugdetafrelen in de volgwagen van de ploegleiding .Maar nooit vertonen ze het gene wat door de oortjes geroepen word indien hun renner in de problemen komt om een eventuele overwinning in de wacht te slepen .Zie het voorval met wout die de tijdrit aan het verliezen was en deze zal niet anders zijn .Hun renner op peppen en nog eens op peppen dikwijls met zware gevolgen
 • rudy bryssinck

  1 jaar geleden
  Eindelijk toch één die het anders ziet en het niet steeds op de organisatie steekt Als morgen iemand 200 km/u rijd moet ik die dan volgen met de nodige risico's
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  De snelheden zijn niet meer normaal in de afdalingen neem daarbij nog het gebrek aan de nodige veiligheid maatregelen van sommige organisatoren en het is om problemen vragen.
 • Greta Jacobs

  1 jaar geleden
  Specialisten in afdalingen zoals Nibali en vroeger Salvoldelli proberen volgen is waanzinnig. Je mag niet boven je eigen limieten gaan, die paar seconden die je verliest maak je als goede klimmer zó weer goed bergop.
 1. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
 1. KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaanse gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere
  Wielrennen
  2

  KOERS KORT. Evenepoel start in Amerikaan­se gravelrace - Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere

  Remco Evenepoel staat op 31 oktober aan de start van de Belgian Waffle Ride in het Amerikaanse Kansas City. De organisatie van de wielerwedstrijd, die deels op gravel wordt gereden, bevestigde zijn deelname via de sociale media. Naast Evenepoel zal ook Mattia Cattaneo, zijn Italiaanse teamgenoot bij Deceuninck-Quick.Step, aan de start verschijnen. De deelnemers wacht een wedstrijd over 178 km doorspekt met een rist gravelstroken.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.