Volledig scherm
© Photo News

Renners experimenteren met slaapmiddel, schrik slaat toe wanneer een van hen niet meer wakker wordt

WielrennenDe Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo stuurde woensdag op het trainingskamp in Girona drie renners weg om "disciplinaire redenen." Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn experimenteerden zonder medeweten van de ploeg met het slaapmiddel Noctamid. Tolhoek en Eenkhoorn worden voor onbepaalde tijd geschorst, het contract van Lobato- die er het ergst aan toe was- wordt ontbonden. Bovendien komt de Nederlandse openbare omroep NOS nu met verdere -vrij onthutsende- details naar buiten. "We trokken met '25 paarden' aan hem, maar hij reageerde nergens op." 

4 reacties

 • Jacques De Meulemeester

  3 jaar geleden
  Dit is echt geen sport meer! Wat zegt Michel Wuyts weer, 't schoonste dat er is???
 • JP Konings

  3 jaar geleden
  Dit is normaal in de wielersport. Als ze geen competitie hebben en eens mogen gaan stappen dan nemen ze slaappillen met whiskey. Zelfde roes als drugs alleen niet op te sporen.
 • dirk claeys

  3 jaar geleden
  Schone sport ! Iedereen slikt!
 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Ik heb het vaker gezegd.het begint al bij de jeugd .vitamine hier vitamintje daar.het zit sterk verweven in de wielersport.ze zoeken hun grenzen op. tot op het randje, slapen in druk tenten , alles wordt uitgeprobeerd .ook de jeugd die gaan regelmatig op bezoek bij de Sportdokter dan weer een vitamine.en helpt dat niet dan een stapje verder.
 1. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"

 2. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"