Evenepoel vierde op bescheiden wijze zijn tweede eindzege in de Ronde van de Algarve.
Volledig scherm
Evenepoel vierde op bescheiden wijze zijn tweede eindzege in de Ronde van de Algarve. © BELGA

Remco Evenepoel wint Ronde van de Algarve opnieuw: “Zo kon ik wat meer genieten van de slotmeters in geel”

WielrennenKeizer van de Algarve. Nadat hij de eindzege pakte in 2020, schrijft Remco Evenepoel (22) de Portugese rittenkoers ook dit jaar op zijn naam. Na zijn machtige tijdrit, waarin Storm Remco afklokte op een gemiddelde snelheid van 49,8 km/u, kwam Evenepoel na de dubbele beklimming van de Alto de Malhao (tweede categorie) niet meer in de problemen. Meer dan een minuut voorsprong op de Amerikaan McNulty. De koninginnenrit moest de Wolfpack laten aan Sergio Higuita, die zijn Colombiaanse landgenoot Daniel Martinez in een spurt klopte. Evenepoel strandde op de vijfde plaats.

25 reacties

 • Jan Van Bavel

  7 maanden geleden
  De beste van het moment, zeker weten !
 • Wouter Van de Walle

  7 maanden geleden
  Toch grappig die mensen die hem constant afbreken. Zeker wetende dat hij op zijn 22ste al meer heeft gepresteerd in zijn leven dan diezelfde afbrekers
 • Kris Tyteca

  7 maanden geleden
  Wout was verleden jaar tweede na Progacar in Tirreno. De rest op minuten. Niet te onderschatten, eveneens vroeg in vorm.
 • Kim Jaspers

  7 maanden geleden
  Sterk en slim gereden.. zo win je rittenkoersen.. tot spijt van wie het benijd.. bergop kan hij wel degelijk mee met de goede klimmers.
 • Jan Gijsen

  7 maanden geleden
  Dat ventje heeft altijd een positieve uitleg voor een nederlaag. Het zal het jaar worden van 101 verklaringen waarom het maar niet wil lukken. Daar is hij goed in.
 1. “Jij zorgde al voor de meeste gaten in het schip”: Lelangue reageert op kritiek Sergeant na vertrek bij Lotto
  Wielrennen
  31

  “Jij zorgde al voor de meeste gaten in het schip”: Lelangue reageert op kritiek Sergeant na vertrek bij Lotto

  Een dag na zijn vertrek bij Lotto heeft John Lelangue (51) zijn nieuwe uitdaging bekendgemaakt. Hij gaat als algemeen manager aan de slag bij het ‘Lang Team’, de organisatie achter de Ronde van Polen. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken bij de Lotto-ploeg - volgend jaar Lotto-Dstny - over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.