Remco Evenepoel in onze exclusieve docureeks over de kritiek op zijn stuurmanskunsten: “Als ik helemaal niet zou kunnen sturen, had ik er al langer af gelegen”

WielrennenDe stuurmanskunsten van Remco Evenepoel, er is de voorbije weken flink wat inkt over gevloeid. Maar wat denkt de renner er zelf over? VTM zat in het spoor van Evenepoel tijdens zijn rentree in de Giro, in de docureeks ‘Ik ben Remco' - vanavond te zien om 20u40 op VTM - doet hij zelf z'n verhaal. 

9 reacties

 • Serge Vanruysseveldt

  2 maanden geleden
  Ik vind Remco al zeer rijp voor zijn leeftijd. Tegen de tijd dat Remco de leeftijd van Bernal zal hebben, zal hij naar alle waarschijnlijkheid even sterk, misschien zelfs sterker zijn. Hij heeft een groot voordeel: de tijd speelt in zijn voordeel. Hij heeft ook Lefevre aan zijn kant, en hij neemt de lessen mee uit zijn fouten. Remco gaat nog rondes winnen. Maar ik denk dat hij moet leren om iedere rit nog extra 5 percent uit het lichaam te persen, ook al zit hij op het tandvlees.
 • Diego Pepre

  2 maanden geleden
  Ook dalen kan je nog het best oefenen in een grote ronde waar je geen echte ambities hebt. En dat was de uiteindelijke bedoeling van zijn Giro. Ervaring op doen in een grote ronde zonder enige ambitie. Alleen was hem de eerste 10 dagen zo sterk dat iedereen begon te dromen. Maar ook Remco bleek slechts een mens van vlees en bloed te zijn die niet over superkrachten beschikt. Ik vind het goed dat hij de Giro gereden heeft en niet Dauphiné of Zwitserland.Hij zal hier veel meer uit geleerd hebben
 • Johan Debrabandere

  2 maanden geleden
  Remco,een beetje nederigheid zou je sieren,je bent een zéér goede jonge renner,maar er is nog véél werk op de plank (fiets), we wensen U het allerbeste.
 • Pierre Van Haute

  2 maanden geleden
  Komt allemaal in orde Remco even bekomen en dan terugkomen,
 • Jean-Pierre Kerbusch

  2 maanden geleden
  Diana volgens mij is er iets mis met je geheugen . Remco heeft op 2 jaar meer koersen gewonnen dan de meeste renners en wees er maar zeker van er zullen er nog velen volgen
 1. Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”
  wielrennen
  1

  Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”

  De dertienjarige Julián Esteban Gómez is in Colombia tijdens een fietstocht aangereden door een vrachtwagen, de jongen overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en liet het jongetje aan zijn lot over. Julián werd wereldberoemd toen hij weende van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld en treurt mee.