VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Remco Evenepoel blikt terug op zijn Giro-debuut: “Het is gemakkelijk om te zeggen dat het een stuurfout was”

Wielrennen“Het irriteert me dat de mensen altijd hetzelfde zeggen.” Remco Evenepoel heeft voor het eerst gesproken sinds zijn opgave in de Giro. De kritiek op zijn stuurmanskunst ergert hem. Zelf heeft hij belangrijkere zaken geleerd. “Om een perfecte grote ronde te rijden, heb je een perfecte voorbereiding nodig.” Bekijk de exclusieve docu ‘Ik ben Remco’ op VTM GO.

18 reacties

 • Gino Denil

  6 dagen geleden
  Het zullen er hem heel weinig nadoen. 9 maand geen koers gereden en toch nog zo een giro gereden. En zijn twee valpartijen waren geen gevolg van stuurfouten maar van inschattingsfouten.
 • Filip Havaux

  2 weken geleden
  De ophemeling van fans en journalisten komt vol in het gelaat terug. Journalisten schreven reeds dat hij de nieuwe Merckx was. Allemaal met de voetjes op de grond. Pogacar en Bernal zijn een stuk beter. Eigenlijk onwaarschijnlijk dat journalisten dachten dat hij die twee in zijn binnenzak zou kunnen steken.
 • Ludo Verlé

  2 weken geleden
  Remco, prachtig wat je al hebt laten zien na die zware val vorig jaar. Grindwegen: ga ten rade bij Wout. Die zal wel weten waar je op zo'n wegen moet rijden. Misschien conditie op peil houden in de wintermaanden door enkele crosjes mee te rijden. Met Stybar in de ploeg heb je een goede raadsman.
 • Jacques Hillaert

  2 weken geleden
  Klasse komt altijd boven, dat zal ook bij Remco komen, geloof me
 • Freddy van Puymbrouck

  2 weken geleden
  Remco is een zeer sterke renner, maar of hij ooit een grote ronde zal winnen durf ik mijn hand niet voor in het vuur steken. De top ronde renners verliezen niet zo veel tijd als ze een slechte dag hebben. Bernal een halve minuut, Almeida 4 minuten en dat was minder geweest als ze op hem gewacht hadden bij zijn team. Remco 24 minuten, nu is deze Giro geen goede maatstaf maar toch vind ik te veel.